EUROLYGA 2023

Dominikai Sočyje atstovavo pilietybę nusipirkę sutuoktiniai

Po atidarymo šventės Sočio žiemos olimpinės žaidynės sutuoktinių porai Gary di Silvestri ir Angelicai Morrone tapo vienu dideliu nesusipratimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:00 PM

Dominikos Respublika pirmą kartą išsiuntė savo delegaciją į žiemos olimpines žaidynes. Tiesa, Sočyje ją sudarė vos du slidininkai. Teigta, kad Dominikos pilietybę sutuoktinių pora gavo dėl humanitarinės veiklos, o į žaidynes pateko prieš tai varžybose parodę atitinkamus rezultatus.

Tačiau realybė buvo kitokia.

Dominikos piliečiais jie tapo įsigiję „ekonominę pilietybę“, kurią šalis pasiūlė internete. Pasiūlymas skambėjo taip: bet kuri sutuoktinių pora iš bet kurios valstybės gali tapti Dominikos piliečiais, jei į nacionalinio komercinio Dominikos banko sąskaitą perves 175 tūkst. JAV dolerių.

Tokia paslauga pasinaudojusi pora tapo niekada neegzistavusios žiemos olimpinės rinktinės nariais.

Niekas nesitikėjo, kad jie užlips ant nugalėtojų pakylos. Tačiau jų patekimas į žaidynes išryškino dideles spragas, kurios leidžia piniguočiams nesilaikant olimpinio principo tapti olimpiečiais.

48 metų moteris nepasirodė 10 km lenktynėse klasikiniu stiliumi, teigdama, kad patyrė traumą. 47 metų jos vyras 15 km klasikiniu stiliumi lenktynėse nušliuožė vos kelis šimtus metrų ir pajuto skausmus.

Iš Niujorko kilęs G.di Silvestri versdamasis draudimu ir turto vadyba tapo labai turtingas. Italę Angelicą jis sutiko studijuodamas šioje šalyje.

Jie buvo tokie turtingi, kad nusipirko Terkso ir Kaikoso salas. Pinigų jiems užteko ir patekti į žiemos olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.