EUROLYGA 2023

Ar dar ilgai Lietuvą tenkins 50-osios vietos žiemos žaidynėse?

Sočio olimpinėse žaidynėse tik 2 iš 9 mūsų šalies sportininkų pasirodė geriau nei tikėtasi arba įvykdė užduotis, todėl toks pasirodymas negali būti vertinamas kaip geras. Tačiau realybė yra tokia, kad tiesiog nėra atletų, iš kurių galima tikėtis aukštų vietų. Apie tai ketvirtadienį buvo kalbėta Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vykdomojo komiteto posėdyje.

LTOK vykdomojo komiteto posėdyje - diskusijos apie Sočio žaidynių rezultatus.<br>M.Kulbio nuotr.
LTOK vykdomojo komiteto posėdyje - diskusijos apie Sočio žaidynių rezultatus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Feb 27, 2014, 12:22 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:30 PM

„Nėra taip, kad viskas būtų gerai, kaip esu sakiusi savo pirmajame vertinime“, - pripažino LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. - Tačiau yra ir kuo pasidžiaugti. Tomas Kaukėnas rimtai pagąsdino varžovus, o Agnė Sereikaitė įvykdė užduotį, nors jai ir nepasisekė mėgstamiausioje rungtyje.

Svarbu ir tai, kad visi organizaciniai reikalai buvo sprendžiami sklandžiai.“

LTOK viceprezidentas Algis Bronislovas Vasiliauskas, taip pat stebėjęs visas olimpines žaidynes Sočyje, rezultatus vertina kritiškiau.

„Dramatizuoti nėra ko, nes tik tokius sportininkus turime. Bet norisi tikėti, kad ateityje bus geresnių, – sakė LTOK viceprezidentas. - Pasibaigus žiemos varžybų sezonui būtina pareikalauti ataskaitų iš visų federacijų, suburti komisiją ir spręsti, kaip toliau elgtis.

Jau per ilgai šnekame tik apie 40-50 vietas. Laikas nustoti teisintis blogomis žiemomis, nes kitokių nebus. Be to, reikia nepamiršti, kad prieš 30 metų mūsų olimpinė čempionė Vida Vencienė prieš varžybas treniravosi Sibire, o ne Lietuvoje.“

Buvęs ilgametis LTOK prezidentas, o dabar garbės prezidentas Artūras Poviliūnas siūlė nekartoti tų klaidų, kurios buvo daromos anksčiau.

„Mes visada palaikome savo sportininkus, juos giname, o jie puikiai moka pasiteisinti. Tačiau vis pamirštame, kad jie yra profesionalai, iš kurių galima reikalauti rezultatų. Reikia analizuoti, aiškintis, kodėl nepavyko pasiekti rezultatų. Tokios vietos mūsų netenkina, nes pasiruošimui skiriamos didelės lėšos, – kalbėjo A.Poviliūnas.

LTOK garbės prezidentas atkreipė dėmesį, kad Biatlono federacija gerai dirba stengiasi, tačiau ant jų krinta dėmė dėl Karolio Zlatkausko dopingo atvejo.

„Latvija iškovojo keturis medalius, bet irgi turi bėdų dėl dopingo (įkliuvo ledo ritulininkas. – Red.)“, – teigė LTOK garbės prezidentas.

A.Poviliūnas pernai buvo išrinktas Lietuvos olimpinės akademijos (LOA) prezidentu ir stengiasi suaktyvinti šios organizacijos veiklą.

„Akademija persikėlė į naujas patalpas, greit pakviesime į įkurtuves“ – posėdyje sakė A.Poviliūnas.

Lietuvos olimpinio fondo vadovas Vitalijus Vasiliauskas pateikė ataskaitą apie pirmąjį Žiemos olimpinį festivalį, vasario 1-2 dienomis vykusį Ignalinoje, o LTOK užsienio ryšių direktorė Vaida Masalskytė papasakojo apie dalyvavimą Europos komisijos renginyje „Erasmus+ sporto veiklos informacinė diena“ Briuselyje, kur buvo aptariamos galimybės dalyvauti tarptautinėse programose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.