EUROLYGA 2023

294 km įveikęs R.Navardauskas: „100 km drebėjau iš šalčio“

Ramūnas Navardauskas ilgiausiose pasaulio dviračių lenktynėse Milanas-San Remo dar kartą įrodė, kad yra aukščiausio lygio dviratininkas.

R.Navardauskas ilgiausiose pasaulio lenktynėse užėmė 11-ą vietą.<br>AP nuotr.
R.Navardauskas ilgiausiose pasaulio lenktynėse užėmė 11-ą vietą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolis Einikis (LDSF), lrytas inf.

Mar 24, 2014, 1:16 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:13 AM

26 metų lietuvis sekmadienį Italijoje visus 294 km važiavo kartu su pagrindine grupe, labai sudėtingomis oro sąlygomis įveikė įkalnes ir finišo liniją prestižinėse lenktynėse kirto 11-toje vietoje.

„Po 294 km jausmas nekoks. Paskutinius 100 km drebėjau iš šalčio", - po finišo prisipažino R.Navardauskas.

"Garmin" (JAV) komandai atstovaujantis Lietuvos dviratininkas distanciją baigė per 6 val. 55 min. 56 sek. kartu su lenktynių nugalėtoju norvegu Alexanderiu Kristoffu ("Katiuša").

Iki lenktynių pabaigos likus apie 68 km R.Navardausko komandos draugui Nathanui Haasui, kuris kartu su dar penkiais dviratininkais važiavo lyderių grupėje ir turėjo 6 minučių persvarą, prakiuro padanga. Australas prarado daug laiko ir į lyderių grupę grįžti nesugebėjo. Tuomet savo šanso sulaukė R.Navardauskas.

„Nuvažiavimą planavome iš vakaro. Davidas Millaras arba N. Haasas turėjo nuvažiuoti, jei būtų buvę aštuoni žmonės, tad abu kontroliavo eigą nuo pat starto. Nors iš anksto žinojome, kad tokios grupelės dažniausiai iki finišo nenuvažiuoja. Bet tai duoda pretekstą kitiems komandos draugams nedirbti grupės priekyje. Gaila, kad N. Haasas prasidūrė padangą, jis padarė didelį darbą, nes lyderių grupėje išbuvo daugiau nei 200 km, D. Millaras taip pat labai prisidėjo. Manau visi važiavome kaip tikra komanda“, – sakė R. Navardauskas.

Nors lenktynių rytą atrodė, kad šiemet dviratininkai finišuos saulėtame San Remo mieste, nuo pat Milano iki finišo juos lydėjo tamsūs lietaus debesys, kurie visas beveik septynias valandas merkė dviratininkus.

Žema, kai kur tik keturių laipsnių, oro temperatūrą ir lietus daugeliui tapo dideliu iššūkiu.

„Paskutinius 100 km drebėjau iš šalčio. Manau, daugumą tai paveikė. Gerai, kad kalnuose truputi smarkiau pavažiavome ir pajaučiau, kad sušilau. Cipresso kalne jaučiausi gerai, nejaučiau nuovargio. Bet prieš paskutinį Poggio kalną pradėjau jausti, kad kojos užstriginėja, pritrūko „kuro“. Matyt, nepakankamai valgiau, plius šaltis“, – apie sudėtingas sąlygas pasakojo R.Navardauskas.

294 km distancija ir sudėtingos oro sąlygos daugeliui dviratininkų paskutiniuose metruose neleido parodyti gero rezultato. Aukščiausio lygio sprinteriai, tokie kaip britas Markas Cavendishas ar vokietis Andre Greipelis taip pat finišavo su pagrindine grupe, bet nepasiekė garbės pakylos.

„Per kalną iškentėjau, bet finiše kojos buvo neveiksnios ir nebe išėjo lenktyniauti kaip kad norėjosi. Smagu, kad su komandos draugu iškentėjome ir likome tarp lyderių“, – savo rezultatu džiaugėsi R.Navardauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas