EUROLYGA 2023

Europos imtynių čempionate – pirmoji šiaulietės pergalė

Savo sportinę karjerą suaugusiųjų lygoje pradedančiai atletei iš Lietuvos Danutei Domikaitytei likimas nepagailėjo didžiausių iššūkių.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 3, 2014, 2:37 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:57 PM

Suomijoje vyksiančiame Europos imtynių čempionate Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos abiturientę burtai į vieną grupę suvedė su olimpine čempione Natalija Vorobjova iš Rusijos, pasaulio čempionėmis ukrainiete Alina Stadnik-Machinia ir švede Jenny Fransson, ir Europos čempionato prizininke Aline Focken iš Vokietijos bei vyriausia čempionato dalyve armėne Karina Šadojan, kuri beveik prieš dešimtmetį taip pat buvo užkopusi ant Europos čempionato nugalėtojų pakylos.

Ne statisčių vaidmenį atlikti atvyko ir perspektyvios pasaulio jaunimo čempionatų bronzos medalių savininkės lenkė Daria Osocka ir Galina Levčenko iš Baltarusijos.

Burtų valia tokio masto varžybų debiutantė pirmoje imtyje susitiko su vos ne dusyk vyresne Armėnijos atstove Karina Šadojan ir įveikė ją rezultatu 5:5. Lietuvei pergalę lėmė kokybiškiau atlikti techniniai veiksmai.

Antroje kovoje su pasaulio čempione ukrainiete Alina Stadnik-Machinia buvo sunku tikėtis teigiamo rezultato. Šiai dienai Ukrainos atletės meistriškumas ir patirtis yra didžiulė. Jau keletą metų ji šluoja visus aukščiausios prabos medalius įvairiuose čempionatuose bei turnyruose. Specialistų prognozės pasitvirtino.

Jei dar 22 sekundę D.Domikaitytė sėkmingai išsigelbėjo nuo ukrainietės atakos, tai jau po mažiau nei minutės varžovės praėjimas į kojas buvo sėkmingas - 0:2. Tašką dvikovoje ukrainietė padėjo po sėkmingos atakos: A.Stadnik-Machinia prispaudė lietuvės mentes prie kilimo. Suomijoje ketvirtadienį vyrų laisvųjų imtynių turnyre kovojo ir sunkiasvoris Jonas Rudavičius (125 kg).

Klaipėdoje gyvenantis buvęs pagėgiškis grūmėsi su Baltarusijos atletu Vadimu Švedovu. Po pusantros minutės kovos lietuvis prarado tašką, kadangi žengė už kilimo. Realūs šansai išplėšti pergalę atsirado penktą susitikimo minutę. Akivaizdžiai sunkesnis J.Rudavičius „kryžiaus“ veiksme turėjo iniciatyvą, tačiau sukibime vėl išėjo už kilimo ir prarado dar vieną balą.

Pasak pranešimo, dvikovos pabaigoje J.Rudavičius nėrė į varžovo kojas, tačiau sulaukė sėkmingo baltarusio atsako, pralaimėjo rezultatu 0:4 ir baigė savo pasirodymą Europos čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.