EUROLYGA 2023

Ledo ritulio rinktinės nerimas: ar žais Vilniuje D.Zubrus?

„New Jersey Devils“ sėkmė NHL ar ankstyvos atostogos ir Dainius Zubrus Lietuvos rinktinėje? Nors ir iš mandagumo kalbėdami kitaip, nacionalinės ledo ritulio komandos nariai išskėstomis rankomis laukia „Devils“ nesėkmės NHL reguliariojo sezono finiše.

„New Jersey Devils“ pergalės NHL reikštų, kad D.Zubrus nežais Lietuvos rinktinėje.<br>AP nuotr.
„New Jersey Devils“ pergalės NHL reikštų, kad D.Zubrus nežais Lietuvos rinktinėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2014, 10:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:38 PM

D.Zubrus taptų kertine rinktinės figūra balandžio 20-26 d. Vilniuje vyksiančio pasaulio ledo ritulio čempionato pirmojo diviziono B grupėje.

„Aš visada palaikau žaidėjus, kad jie patektų į NHL atkrintamąsias. Bet būtume labai laimingi, jei D.Zubrus atvyktų“, – šyptelėjo lietuvių treneris iš Vokietijos Berndas Haake.

Vienuoliktąją vietą Rytuose užimantys „Devils“ dar turi vilčių prasibrauti tarp aštuonių stipriausiųjų Rytuose ir patekti į kitą etapą. Atkrintamosios startuotų balandžio 16-ąją ir tai reikštų svajonės išvysti D.Zubrų Lietuvos rinktinėje žlugimą.

„Jo atvykimas gerokai pakeistų rinktinės žaidimą“, – pripažino B.Haake.

„Kaip žaidėjui jam noriu palinkėti geriausio, bet labai jo laukiame. Dainius prisidėtų ne vien tik žaidimu. Netgi ir nežaisdamas ir vien būdamas rūbinėje jis mums duotų labai daug“, – tikino komandos kapitonas Mindaugas Kieras.

Jei D.Zubrus neatvyks į rinktinę, B.Haake pažymėjo, kad komandos stiprybė bus lygiavertiškumas. Esą visi penketai tokie panašūs, kad net ir 4-5 ant ledo išėjęs penketas sugebėtų atlikti tą patį darbą.

Jau savaitgalį Taline lietuviai sužais dvejas kontrolines rungtynes su estais. Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše 34 pavardės, tačiau stovykloje trūksta ne tik D.Zubraus.

Sveikatos problemų turi Donatas ir Tadas Kumeliauskai, Povilas Verenis, Nerijus Ališauskas ir Arūnas Katulis.

B grupėje be lietuvių dar varžysis Didžioji Britanija, Lenkija, Nyderlandai, Rumunija ir Kroatija. M.Kiero teigimu, rimčiausi varžovai – kroatai ir lenkai.

Rinktinė B grupėje svajoja apie medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?