EUROLYGA 2023

Australijos plaukimo žvaigždei neteks amputuoti rankos

Dėl infekcijos po pakartotinės operacijos Ianas Thorpe'as atsidūrė Sidnėjaus ligoninėje, bet jam tikrai neteks amputuoti kairės rankos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:50 PM

Taip trečiadienį tvirtino penkiskart olimpinio čempiono vadybininkas Jamesas Erskine'as, paneigdamas išvakarėse pasaulio žiniasklaidoje išplatintą informaciją apie 31 metų australo bėdas ir gydymą intensyvios terapijos skyriuje.

„Visos tos kalbos yra pasakos. Nei vakar (antradienį – Red.), nei dabar jis nėra intensyvios terapijos skyriuje. Bet jis pavargęs ir šiandien neišeis į kavinę išgerti kavos ar susitikti su princu Williamu (kuris lankosi Naujojoje Zelandijoje – Red.), – ironizavo J.Erskine'as. duodamas interviu kanalui „Channel 9“. – Ianas laikosi gerai. Jis yra kovotojas“.

I.Thorpe'as yra garsiausias visų laikų Australijos plaukikas. Sidnėjaus (2000 m.) ir Atėnų (2004 m) olimpinėse žaidynėse jis iš viso laimėjo 5 aukso, 3 sidabro ir 1 bronzos medalį. 31 metų australas taip pat net 11 kartų tapo pasaulio čempionu.

Sulaukęs vos 24-erių po pirmojo karjeros etapo 1996-2006 metais jis netikėtai paliko profesionalųjį sportą. Bet 2011-aisiais I.Thorpe'as vėl grįžo į baseiną, tikėdamasis dalyvauti 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse. Deja, buvusiai žvaigždei nepavyko įveikti jaunesnių kolegų ir jis nepateko į olimpinę Australijos rinktinę. 2013-aisiais I.Thorpe'as antrąsyk baigė profesionalaus sportininko karjerą.

„Be abejo, dramatiškiausiais atvejais žmonės net gali numirti nuo tokio pobūdžio infekcijų, bet Ianas dabar yra gerai nusiteikęs, – tvirtino I.Thorpe'o vadybininkas, nepraleisdamas progos dar kartą pasišaipyti iš Australijos žurnalistų. – Jis gerai prižiūrimas, bet rytoj, deja, nestartuos Britų sandraugos šalių žaidynėse. Jis patyrė dvi sudėtingas peties operacijas. Per antrąją pasitaikė infekcija, bet ji buvo išgydyta. Dabar ji atsinaujimo, todėl Ianui teko grįžti į ligoninę Sidnėjuje. Nieko rimto“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.