EUROLYGA 2023

R.Vyšniauskas vėl iškėlė baltą vėliavą prieš svarbų startą

Garsiausias Lietuvos sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas vėl nustebino: jis paskutinę akimirką nusprendė nedalyvauti Europos čempionate Izraelyje, nors prieš savaitę dar kūrė toli siekiančius planus siekti startuoti 2016 metų Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse, kurios jam būtų buvusios penktosios.

R.Vyšniauskas persigalvojo ir nevyks į Europos čempionatą.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Vyšniauskas persigalvojo ir nevyks į Europos čempionatą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-09 14:46, atnaujinta 2018-02-14 18:53

„Mano planuose - Rio de Žaneiras. Šis Europos čempionatas bus įžanga, paskui reikėtų startuoti dar kokiose trejose varžybose, o lapkričio mėnesį vyks pasaulio čempionatas, kuriame bus kovojam dėl olimpinių kelialapių“, - prieš savaitę interviu „Lietuvos ryto“ televizijai dėstė 37 metų R.Vyšniauskas.

Tačiau viskas staiga pasikeitė: sunkiaatletis trečiadienį pareiškė, kad baigia karjerą.

„Visada svarsčiau, kaip reikės baigti karjerą, bet atėjo tokios mintys savaime ir apsisprendžiau. Dėjau tašką ir širdyje atsirado palengvėjimas“, - lrytas.lt trečiadienį sakė sunkiaatletis.

Svarbia pasitraukimo priežastimi jis vadina laukiamą šeimos pagausėjimą – R.Vyšniausko žmona artimiausiu metu rengiasi gimdyti.

„Prižiūriu sūnų, kol žmona ruošiasi priešlaikiniam gimdymui. Ji gali pagimdyti bet kurią minutę“, - teigė sportininkas. 

Prieš savaitę sunkiaatletis teigė, kad Europos čempionate džiaugtųsi, jei patektų į geriausiųjų šešetą.

„Fiziškai jaučiuosi labai gerai – kaip jaunystėje. Tiek kentėjau ne tam, kad vienose varžybose startuočiau“, - kalbėjo R.Vyšniauskas, kuriam buvo atliktos kelios operacijos.

Pastaraisiais metais sportininkas dalyvavo tik vienose rimtose varžybose – 2012 metų Europos čempionate jis užėmė 11-ąją vietą. Dėl nepasiektų reikiamų rezultatų sunkiaatletis jau nebuvo įtrauktas į 2016 m. olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą.

„Prieš čempionatą įprastai bandome kelti rimtesnius svorius. Pamačiau, kad nebe esu toks, koks buvau. Nebegaliu pasiekti geriausios sportinės formos. Kelti tam, kad kelti? Važiuoti, kad būti dešimtuke? Tai ne man. Pagalvojau, kad nebeverta kankintis. Nebegaliu pasiekti tiek, kiek noriu“, - savo sprendimą aiškino R.Vyšniauskas.

Išsamus interviu su R.Vyšniausku - dienraščio „Lietuvos rytas“ ketvirtadienio numeryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.