EUROLYGA 2023

Jaunieji regbininkai Europos čempionate nusileido Liuksemburgui

Šeštadienį Lenkijoje prasidėjusį Europos U-18 regbio čempionatą nesėkmingai pradėjo Lietuvos rinktinė. Lietuviai turnyro ketvirtfinalyje 7:23 (0:18) pralaimėjo Liuksemburgo komandai ir toliau tęs kovą dėl 5-8 vietų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2014, 12:29 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:02 PM

Lietuvos komandai nesėkmingai susiklostė pirmoji rungtynių pusė. Lietuviai keletą kartų turėjo puikias galimybes atlikti žeminimus, bet prie pat įskaitinės linijos pamesdavo kamuolį. Kaip teigė Lietuvos rinktinės treneris Tomas Zibolis, pasinaudoję lietuvių klaidomis, Liuksemburgo žaidėjai pelnė pirmuosius taškus ir buvo sunku juos vytis.

„Atsitiko tai, ko labiausiai bijojome. Neleidus į čempionatą vykti mūsų lyderiui Alanui Alasauskiui, nesugebėjome rasti tinkamos pamainos ir išeities iš susidariusios situacijos. Alanas vienas galėdavo kotroliuoti žaidimą. Dabar mums trūko kontrolės, tikslumo, koncentracijos. Žaidėjams suteikiau per daug įrankių ir jie priėmė neteisingus sprendimus. 11 kartų pametėme kamuolį atakos metu, padarėme 11 baudų. Tai kainuoja pernelyg brangiai“, - pasakojo T.Zibolis.

Nors dauguma Liuksemburgo rinktinės narių žaidžia vienoje pajėgiausių Europos regbio valstybių, Prancūzijoje, rungtynių favoritais buvo laikomi lietuviai.

„Liuksemburgui tai buvo didelė šventė. Jie šia pergale labai džiaugėsi. Mes neatrodėme silpnesni, laimėjome praktiškai visus išmėtimus. Apmaudžios klaidos neleido mums išnaudoti savo pranašumo“, - pridūrė treneris.

T.Zibolis apgailestavo, kad rinktinėje jaučiamas žaidėjų trūkumas: „Trūksta susikalbėjimo tarp klubų, tarp miestų. Rinktinėje galėjo būti daugiau žaidėjų iš visos Lietuvos, o ne tik Šiaulių krašto. Kai žaidėjas neturi konkurencijos, jam sunku rasti motyvacijos. O šios kartos žaidėjai yra Lietuvos regbio ateitis“.

Pusfinalyje dėl 5-8 vietų lietuviai žais su Austrijos bendraamžiais, kurie kitame ketvirtfinalyje net 6:82 nusileido Švedijos aštuoniolikmečių rinktinei.

„Dabar jau mes būsime aiškūs favoritai. Manau, pasieksime likusias pergales. Bet geriau jau būtume laimėję pirmas rungtynes ir pralaimėję likusias, tai būtų leidę užimti aukštesnę vietą. Kadangi esame mėgėjai, mums svarbiausia būti kartu, turi vyrauti gera atmosferą. Tokią stensimės išlaikyti ir likusio čempionato metu“, - kalbėjo T.Zibolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.