EUROLYGA 2023

Kanadietis Lietuvos ledo ritulininkams talkins už „ačiū“

Buvęs Kanados ledo ritulio rinktinės treneris George'as Kingstonas atvyko į Lietuvą, kai iš savo gero draugo, Lietuvos ledo ritulininkus treniruojančio vokiečio Berndo Haakės sulaukė prašymo padėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Apr 14, 2014, 6:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:23 PM

„Jis sakė, kad iškilo kritinė situacija. Reikia pagalbos, – nusijuokė pirmadienį į Vilnių su žmona atskridęs 73 metų kanadietis. – Iš tiesų man didelė garbė atvykti čia ir padėti nacionalinei komandai.

Mano amžiaus treneriui malonu turėti galimybę daryti tai, ką mėgstu. O aš mėgstu treniruoti ledo ritulininkus. Tikiuosi, kad mano pagalba pravers Lietuvos rinktinei turnyre“.

Pasaulio 1-ojo pogrupio B grupės kovoms Vilniuje balandžio 20-26 dienomis Lietuvos rinktinė gavo tikrą ledo ritulio profesorių.

Kalgario (Kanada) universitete jis prieš keturis dešimtmečius dėstė B.Haakei, treniravo vietos studentų komandą, o vėliau pasiekė įspūdingą pergalę su Kanados rinktine.

Treniruojant G.Kingstonui 1994 metais kanadiečiai iškovojo pasaulio čempionų titulą - pirmąjį po 33 metų pertraukos.

Prieš tai jis dirbo ir NHL – treneriu „San Chose Sharks“ klube ir asistentu „Atlanta Trashers“ ir „Florida Panthers“ komandose.

„Esu susipažinęs su mažomis ledo ritulio šalimis. Pavyzdžiui, esu dirbęs Meksikoje, – sakė G.Kinsgtonas, per karjerą treniravęs ne tik Meksikos, bet ir Vokietijos bei Norvegijos ledo ritulio rinktines. – Mėgstu būti ten, kur ledo ritulininkai myli savo žaidimą“.

Pastarąjį dešimtmetį jis savanoriškai dirbo NHL trenerių asociacijoje, rūpindamasis ledo ritulio trenerių darbo sąlygomis.

Lietuvos rinktinės treneris B.Haake įsitikinęs, kad milžiniška jo bičiulio patirtis padės lietuviams varžybose su Lenkija, Kroatija, Didžiąja Britanija, Rumunija ir Olandija.

„Jis vienas išmintingiausių ledo ritulio žmonių pasaulyje, – apie G.Kinstoną kalbėjo Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris. – Jis žino visus ir visi jį žino. Mums labai pasisekė, kad jis padės mums pirmenybėse Vilniuje.

Esame paruošę video įrašus, kuriuos jis analizuos. Pernai jis padėjo Zalsburgo klubui, tad neblogai pažįsta europietišką ledo ritulį, kuris yra kitoks nei Šiaurės Amerikoje. Mums labai pasisekė, kad sulaukėme jo čia.

Aš atsakingas už puolimą, kitas mano padėjėjas – už gynybą. G.Kingstonas bus atsakingas už specialius žaidimo epizodus. Po rungtynių jis studijuos mūsų ir varžovų įrašus ir kitą dieną pateiks savo išvadas žaidėjams“.

Patyrusio kanadiečio žinių bagažas turėtų atsverti faktą, kad iš Lietuvos ledo ritulininkų jis žino tik Dainių Zubrų.

„New Jersey Devils“ 35 metų puolėjas tik šį savaitgalį baigė NHL sezoną ir yra laukiamas Lietuvos rinktinėje.

„D.Zubrus yra labai geras žaidėjas ir puikus žmogus, – kalbėjo G.Kingstonas. – Jis nuostabiai atstovauja Lietuvos ledo ritulį. Tikiuosi, kad jis turės didelę įtaką komandai, panašiai, kaip Anže Kopitaras (iš „Los Angeles Kings“ klubo) turėjo Slovėnijos rinktinei olimpinėse žaidynėse. Daug žmonių buvo nustebę dėl slovėnų gero pasirodymo, bet ne aš.

Kai Dainius dar žaidė Monrealyje – turbūt sudėtingiausioje vietoje ledo ritulinkams pasaulyje – jis buvo vienas geriausių žaidėjų. Ir liko toks Naujajame Džersyje.

Nuostabu, kad mažos šalys turi tokius gerus žaidėjus. Žinau, kad talentingiems ledo ritulininkams grįžus namo ant jų pečių kris didelė atsakomybė. Todėl reikalingas geras visos komandos darbas“.

Į B.Haake vairuojamą „Renault“ kartu su žmona sėdęs G.Kingstonas Lietuvos ledo ritulio rinktinei dvi savaites talkins be jokio atlygio.

„Atlyginimas?, – perklausė buvęs Kanados rinktinės treneris. – Man ir mano žmonai Berndas ir jo žmona Maria yra puikūs draugai. Kai jis pasakė, kad reikia mano pagalbos, aš susimokėjau už kelionę, visa kita ir tiek.

Esu dirbęs penkiomis komandomis ir užsidirbęs pinigų iš ledo ritulio. Tai nėra dideli pinigai – juos gauna žaidėjai (juokiasi, – red.). Treneriams tiek nemokama.

Man garbė, kad galėsiu padėti jūsų ledo ritulininkams. Ačiū, Lietuva. Dabar lauksiu rungtynių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.