EUROLYGA 2023

Tituluočiausias visų laikų olimpietis M.Phelpsas grįžta

Pasaulio sporto legenda grįžta.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2014, 1:49 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:17 PM

Tituliuočiausias visų laikų olimpietis Michaelas Phelpsas po dviejų metų pertraukos vėl dalyvaus oficialiose varžybose.

JAV plaukimo federacija oficialiai patvirtino, jog 28 metų amerikietis balandžio 24-26 d. startuos tradiciniame Mesa plaukikų turnyre Arizonos valstijoje.

Ši naujiena tapo tikra bomba plaukimo pasaulyje.

Trijose olimpinėse žaidynėse M.Phelpsas iškovojo net 18 aukso medalių ir po 2012 metų Londono žaidynių yra tituluočiausias visų laikų ir visų sporto šakų pasaulio atletas.

Ar grįžęs į baseiną po dviejų metų pertraukos jis vėl sugebės dominuoti plaukimo varžybose?

Žvaigždės treneris Bobas Bowmanas dar kovo 26-ąją patvirtino, jog garsiausias jo auklėtinis sunkiai treniruojasi ir jau šį sezoną tikisi dalyvauti keliose varžybose.

„Jis atgavo gerą sportinę formą“, – JAV žiniasklaidai teigė treneris, padėjęs Michaelui 2004-2012 m. laimėti 18 olimpinių titulų.

Ši naujiena akimirksniu paskatino gandus, jog M.Phelpsas sugrįžo, nes nori dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Mes peržiūrėsime kalendorių, norėdami pamatyti, ar yra vienerios ar dvejos varžybos, kuriose jis galėtų plaukti. Tada įvertinsime, ko jis gali tikėtis“, – aiškino Baltimorėje su savo komanda įsikūręs B.Bowmanas.

Treneris patvirtino, jog M.Phelpsas treniruojasi penkis kartus per savaitę. Dar prieš keletą mėnesių daugkartinis olimpinis čempionas paprašė jį priimti į amerikiečių plaukikų komandą, kurią nuolat tikrina dopingo kontrolieriai. Ši sąlyga yra būtina, jeigu nori grįžti į oficialias varžybas.

Jeigu Mesa turnyre viskas seksis gerai, M.Phelpsas gali startuoti JAV plaukimo čempionate, kuris rugpjūčio mėnesį vyks Irvine Kalifornijos valstijoje.

B.Bowmanas neslėpė, jog ryškiausia pasaulio plaukimo žvaigždė dabar visą dėmesį skirs „trumpiems nuotoliams“ – 100 m laisvuoju stiliumi ir 100 m delfinu rungtims.

„Apie tai kalba kiti. Aš viešai nieko apie tai niekur dar nekalbėjau“, – apie galimą savo grįžimą prieš keletą savaičių dar aiškino pats M.Phelpsas. – Aš baigiau karjerą ir dabar mėgaujuosi tuo, ką darau“.

Čempionas teigė, jog plaukimas jam tapo paprasčiu būdu atsipalaiduoti po įtemptų dienos darbų.

„Pirmąsyk, kai vėl pradėjau plaukti, buvo labai sunku. Po penkių grybšnių buvau visiškas tuščias, – aiškino M.Phelpsas. -- Kadangi sau negaliu skirti daug laiko, baseinas man padeda atsipalaiduoti ir apie nieką daugiau negalvoti“.

M.Phelpso sugrįžimas paskatino prisiminti kitų žvaigždžių mėginimus dar kartą įbristi į tą pačią upę. 1972 metų septyniskart olimpinis čempionas Markas Spitzas nesėkmingai mėgino dalyvauti 1992 metų olimpinėse žaidynėse, o M.Phelpso idealas australas Ianas Thorpe'as nesugebėjo prasimušti į olimpinę Australijos rinktinę prieš 2012 metų Londono žaidynes.

Bet M.Phelpsui, regis, nieko nėra neįmanoma. Neveltui M.Spitzas jį pavadino „ne tik geriausiu visų laikų plaukiku, bet ir ir didžiausiu kovotoju, kuris egzistavo per visą sporto istoriją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.