EUROLYGA 2023

Apie medalius galvojantis treneris B.Haake liaupsino lenkus

Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris Berndas Haake, atvykęs į spaudos konferenciją, kurioje po treniruotės apsilankė ir Dainius Zubrus, buvo atviras: „Man labai pasisekė, kad jis atvyko.“

B.Haake tikisi iškovoti medalius.<br>M.Kulbio nuotr.
B.Haake tikisi iškovoti medalius.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 18, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:08 PM

Prieš dvejus metus stratego kėdę užėmęs 68-erių vokietis šypsojosi ir pabrėžė, kad jam pavyko surinkti nuostabią komandą. Kanadoje, Norvegijoje, JAV, Italijoje, Ispanijoje ir Vokietijoje dirbęs treneris neseniai pasikvietė puikiai žinomą specialistą George'ą Kinsgstoną. Pastarojo treniruojama Kanados rinktinė 1994 metais tapo pasaulio čempione.

Nori medalių

„G.Kingstonas atsakingas už gynybą, D.Zubrus ilgai žaidė NHL. Turime gerą vartininkų trenerį, turime gerą komandą, kuri pasirengusi žaisti, nagrinėti varžovų žaidimą“, - privalumus vardino B.Haake.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė balandžio 20-26 dienomis Vilniuje žais pasaulio čempionato 1B grupėje. B.Haake'as auklėtiniai varžysis su Kroatijos, Lenkijos, Olandijos, Rumunijos ir Didžiosios Britanijos ledo ritulio rinktine.

„Turime keturiolika žaidėjų, kurie kovoje aštuoniose šalyse. Jau anksčiau esu matęs Dainiaus žaidimą, o dabar kai jis buvo su mumis, kiti ledo ritulininkai pasitempė. D.Zubrus tikrai padės komandai pakilti, tačiau turime suprasti, kad nei Dainius, nei G.Kingstonas pergalių negarantuos. Surinkome puikų būrį specialistų, skautą, bet pergalė turime pasiekti visi“, - sakė B.Haake.

Kokie lietuvių tikslai?

„Laimėti medalius. Nesvarbu kokios prabos, bet norime juos laimėti, - sakė B.Haake. - Mažiausiai turime nugalėti du arba tris varžovus. Galų gale, jeigu ir pralaimėsime, norime, kad sirgaliai po mačo sakytų: „Oho, vaikinai atidavė viską“.

Žais centre

„New Jersey Devils“ klubo garbę ginantis D.Zubrus įpratęs prie įvairių vaidmenų – treneriai jį mėgsta perstumti į kitas pozicijas. B.Haake atskleidė, kad jau yra numatęs vietą lyderiui.

„Dainius žais centre. Jį sekiau ir anksčiau. Žinau, kad jis spėjo žaisti ir centre. Tai – gera pozicija, - sakė treneris. - Mums labai pasisekė, kad jis yra su mumis. Tai – Lietuvos ledo ritulio ambasadorius.“

Jam B.Haake jau patikėjo kapitono raištį.

„Nenoriu jam visko užrauti ant pečių. Ant ledo visada būna penki žaidėjai, tad dirbti turi visa komanda. Bet Dainius komandai padės pasitempti, - sakė specialistas. - Tačiau turime žaisti kaip komanda, nes kitaip nelaimėsime. Nėra taip, kad ateis vienas žmogus, primuš įvarčių ir viskas.“

Favoritai – lenkai

Be Lietuvos rinktinės ledo ritulio gerbėjai turėtų dėmesį atkreipti į Lenkijos komandą. Ją B.Haake laiko favorite.

„Ji jau pernai žaidė labai gerai. Lenkijos lyga sustiprėjo. Beje, jie yra nemažai žaidę A divizione. Jie yra įveikę senąją Rusijos komandą. To nėra pasiekusi Vokietija. Lenkai yra nusipelnę būti aukščiau. Ši komanda – beveik Italijos, Slovėnijos ar Norvegijos lygio“, - sakė B.Haake.

Dabar jam svarbiausia nuteikti komandą.

„Turime pasirengti psichologiškai. Norime laimėti visus mačus ir net negalima galvoti kitaip“, - sakė treneris.

Lietuvos rinktinė kovas pradės sekmadienį 20 valandą su olandais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.