EUROLYGA 2023

Rusams D.Rimšaitės negana - perviliojo ir ukrainietę G.Buriak

Prieš trejus metus Donatą Rimšaitę iš Lietuvos perviliojusi Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacija eina pramintu keliu: šeštadienį paskelbta, kad pasaulio reitinge antrąją vietą užimanti 24 metų ukrainietė Ganna Buriak nuo gegužės atstovaus Rusijai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2014, 2:29 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:59 PM

Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos tinklapyje teigiama, kad praėjusių metų Europos čempionė G.Buriak pasiprašė į Rusijos rinktinę dėl to, kad pakeitė gyvenamąją vietą. Taip pat rusai skelbė ir apie D.Rimšaitės pabėgimą.

G.Buriak pernai ne tik tapo Europos vicečempione, bet ir laimėjo du pasaulio taurės etapus, finale buvo trečia ir taip pat iškovojo auksą komandų estafečių varžybose pasaulio čempionate Kinijoje.

Pasaulio reitinge ukrainietė turi 190 taškų ir nusileidžia tik lietuvei pasaulio čempionei Laurai Asadauskaitei (206 tšk.).

G.Buriak yra kilusi iš Luhansko srities. Prieš metus duodate interviu Ukrainos žiniasklaidai sportininkė kalbėjo, kad jos širdies draugas yra taip pat penkiakovininkas Romanas Čerkasovas iš to paties Kirovsko miesto.

Akivaizdu, kad rusai nėra patenkinti D.Rimšaitės rezultatais ir toliau medžioja užsienio sportininkus.

Pasaulio reitinge šiuo metu Donata su 162 taškais yra septinta. Didžiausia jos pergalė nuo pabėgimo į Rusiją – pasaulio čempionato bronza. Kitus medalius ji laimėjo tik mišriųjų komandų arba estafečių varžybose.

Penktadienį D.Rimšaitė dar kartą nuvylė Rusijos sporto valdininkus.

Pasaulio taurės etape Čendu ji sėkmingai rungtyniavo atrankos varžybose ir buvo laikoma favorite, bet finale nesusitvarkė su žirgu ir nebaigė rungties.

Galutinėje įskaitoje ji užėmė tik 31-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.