EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo ritulininkai sutriuškino olandus, įmušė D.Zubrus

Vilniaus „Siemens“ arenoje atmosfera buvo įkaitusi, kai sirgaliai džiaugėsi pergalingais įvarčiais. Sekmadienį Lietuvos rinktinė pradėjo pasirodymą pasaulio čempionato 1B grupėje ir tai padarė pergalingai. Lietuviai 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) nugalėjo Olandijos komandą, kuri lemiamame kėlinyje buvo priversta pakeisti pagrindinį vartininką.

Lietuvos rinktinė iškovojo pergalę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos rinktinė iškovojo pergalę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2014, 8:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:50 PM

Lietuvos rinktinėje pirmasis įvartį įmušė Donatas Kumeliauskas, o trečiajame kėlinyje šansą išnaudojo Paulius Gintautas, sukėlęs tikrą euforiją. Savo žodį paskutiniame kėlinyje tarė ir Dainius Zubrus, vainikavęs puikią pagalbą įvarčiu. NHL čempionato žaidėjas atliko ne vieną puikų perdavimą ir neleido varžovams laisvai judėti, perimdinėdamas rutulį ar pritraukdamas papildomą dėmesį.

Ketvirtąjį įvartį įmušė Mindaugas Kieras, tai padaręs paskutinėmis sekundėmis.

Tvarkaraštis. Balandžio 21 dieną Lietuva žais su Lenkija, balandžio 23 dieną su britais, 24-ąją su rumunais, o paskutinę turnyro dieną – balandžio 26 dieną – su kroatais.

Prizai. Geriausiems rungtynių žaidėjams prizus įteikė olimpinė plaukimo čempionė Rūta Meilutytė.

Žaidėjas. D.Zubrus į rinktinę sugrįžo po ilgos pertraukos. Vienintelis NHL rungtyniaujantis lietuvis po nepavykusio sezono - „New Jersey Devils“ nepateko į atkrintamąjį etapą – nusprendė apsivilkti rinktinės marškinėlius. Paskutinį kartą jis tai darė 2005 metais.

Vieta. Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris Berndas Haake prieš čempionato startą iškėlė tikslą komandai – laimėti medalius. Vokietis tiki, kad vieną iš trijų vietų užimti lietuviai yra pajėgūs.

Favoritas. B.Haake neslėpė, kad lietuviai tikrai nėra favoritai. Jo nuomone, daugiausia šansų laimėti pirmąją vietą turi lenkai.

Skaičiai. Čia rasite kitus rezultatus.

I diviziono B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Lenkija                 1 1 0 0 0  7:0  3

2. Kroatija 1 1 0 0 0 4:0 3

2. Lietuva 1 1 0 0 0 4:0 3

4. Didžioji Britanija 1 0 0 0 1 0:4 0

4. Olandija 1 0 0 0 1 0:4 0

6. Rumunija 1 0 0 0 1 0:7 0

Lietuva – Olandija 4:0 (1:0, 0:0, 3:0). D.Kumeliauskas (16:35), P.Gintautas (45:55), D.Zubrus (55:33), M.Kieras (59:59)

Lietuvos rinktinę įkvėpė susirinkę sirgaliai, kurie išvydo šeimininkų šturmą. Lietuviai surengė keletą pavojingų atakų, puikiai smūgiavo D.Kumeliauskas. Vėliau varžovus pasinervinti privertė D.Pliskauskas.

Per dvylika minučių lietuviai atliko dešimt smūgių į varžovų vartus. Olandai tai padarė šešiskart.

17 minutę Lietuvos rinktinė pasileido į greitą ataką ir netrukus po Arnoldo Boso perdavimo Donatas Kumeliauskas kėlė rankas į viršų – jis įmušė įvartį. Lietuviai dar surengė keletą pavojingų išpuolių, bet pirmąjį kėlinį baigė pirmaudami vienu įvarčiu - 1:0.

Pertrauka po pirmojo kėlinio užtruko, nes sugedo švieslentė, tačiau viskas buvo sutvarkyta.

Antrajame kėlinyje M.Armalis sužibėjo, atrėmęs labai pavojingą smūgį. Olandijos ledo ritulio rinktinė spaudė lietuvius, bet netikėtai D.Zubrus perėmė ritulį. Netrukus jis atliko perdavimą D.Kumeliauskui ir šis jį perdavė atgal, įžvelgęs komandos draugo smūgio progą. Ataka buvo graži, bet olandai apsigynė.

Antrojo kėlinio pradžioje olandų organizuotas spaudimas ir agresyvus žaidimas atlėgo ir lietuviai turėjo iniciatyvą savo rankose. Smūgį iš toli spėjo atlikti A.Bendžius, bet jam nepavyko pataikyti, nors proga buvo gera. Iki kėlinio pabaigos likus žaisti porą minučių D.Zubrus atliko nuostabų perdavimą A.Bosui, kuris atsidūrė vienas prieš vieną su vartininku. Lietuviui nepavyko pasinaudoti proga.

Per paskutinę minutę sirgaliai išvydo D.Pliskausko ir Š.Kuliešiaus metimus, bet ir po dviejų kėlinių Lietuva pirmavo 1:0. 

Trečiąjį kėlinį lietuviai pradėjo galingu N.Ališausko smūgiu. Jis tiesiog išgriovė varžovus, o netrukus varžovų treneris ėmė dairytis į atsarginių suolą - stipriai susitrenkė olandų vartininkas, kai ant jo užkrito komandos draugas. Vartininkas buvo pasirengęs tęsti rungtynes, tad keitimas neįvyko.

Sužaidus porą minučių trečiajame kėlinyje D.Kulevičius nesuspėjo prie ritulio, kai suklydo varžovų vartininkas. Netrukus E.Rybakovas atakavo stipriai, bet varžovų vartininkas sužaidė užtikrintai. Po smūgio vartininkas pasiprašė keičiamas – olandų vartų ginti stojo atsarginis žaidėjas.

6-ąją trečiojo kėlinio minutę sirgaliai šaukė Lietuvos vardą, kai Paulius Gintautas nuginklavo varžovų vartininką.

Kai įpusėjus kėliniui buvo pašalintas A.Bosas, olandai surengė vieną itin pavojingą išpuolį, kuris baigėsi pataikymu į skersinį.

Sužaidus penkiolika minučių D.Zubrus laiku suspėjo prie olandų vartininko atmušto ritulio ir džiaugėsi įvarčiu, išvedęs lietuvius 3:0.

Paskutinėmis sekundėmis vinį į varžovų karstą įkalė Mindaugas Kieras - 4:0.

Vartininkai: Mantas Armalis, Nerijus Daukševičius, Donatas Žukovas

Gynėjai: Romanas Aliapkinas, Nerijus Ališauskas, Rolandas Aliukonis, Andrius Kaminskas, Artūras Katulis, Mindaugas Kieras, Justinas Vėželis, Tomas Vyšniauskas

Puolėjai: Dainius Zubrus, Aivaras Bendžius, Danielis Bogdziulis, Arnoldas Bosas, Aimas Fiščevas, Paulius Gintautas, Dovydas Kulevičius, Šarūnas Kuliešius, Donatas Kumeliauskas, Darius Pliskauskas, Pijus Rulevičius, Edgaras Rybakovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.