EUROLYGA 2023

D.Zubrus: „Pirmą kartą jaučiau tokį jausmą“

Dainius Zubrus džiaugėsi, kad jo sugrįžimas – pergalingas. Sekmadienį Lietuvos ledo ritulio rinktinė triuškinama pergale 4:0 pradėjo pasaulio čempionato 1B grupės batalijas. Vienintelis NHL žaidžiantis lietuvis ne tik įmušė įvartį, bet ir atliko daug juodo darbo, padėjusio laimėti prieš olandus.

D.Zubraus sugrįžimas paženklintas įvarčiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Zubraus sugrįžimas paženklintas įvarčiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2014, 1:15 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:49 PM

Įvarčius į varžovų vartus „Siemens“ arenoje mušė ir Donatas Kumeliauskas, Paulius Gintautas. Mindaugas Kieras.

„Pasiekėme pergale, o tai reiškia, kad viskas vyko pagal planą, - sakė D.Kumeliauskas. - Tačiau dar ne viskas veikia gerai. Pradžioje jaudinomės, ne visi perdavimai buvo tikslūs, bet turėtume tobulėti. Dar niekada nesame nugalėję olandų, tad tai – puikus rezultatas.“

Pirmadienį lietuvių laukia dvikova su Lenkija. Šios šalies ledo ritulininkai 7:0 sutrypė rumunus. Kroatai 4:0 nugalėjo britus.

„Mačo dar nemačiau, bet žinau rezultatą. Laukia labai rimtos rungtynės“, - sakė D.Kumeliauskas. Jis tikėjosi, kad britai įveiks kroatus.

Paskutinę sekundę į įvarčių sąrašą patekęs Mindaugas Kieras sakė, kad pergalė – dėsninga.

„Ilgai ruošiamės, daug dirbome ir visi žinojome, kad kažkada tokia pergalė ateis. Taip ir nutiko. Olandai neturėjo šansų, - sakė M.Kieras. - Surinkome geriausius vyrus. Visi tiki, nori laimėt ir yra užsivedę.“

Ar D.Zubraus buvimas – didelė paspirtis komandai?

„Jis tikrai mus pastūmėjo į priekį. Mes ir taip daug ruošiamės, dirbome, susirinkome iš visur. O Dainius dar pridėjo pozityvumo ir kokybės. Dabar visi sekame paskui jį. Tai – nuostabu“, - sakė M.Kieras, nusiteikęs pažaboti ir lenkus.

D.Zubrus pabrėžė, kad nors rezultatas – triuškinantis, ant ledo lengva nebuvo.

„Rungtynių pradžioje buvo daug emocijų. Tokio jausmo nesu turėjęs. Juk žaidžiau savo šalyje, su savo rinktinės apranga, - sakė sportininkas. - Jaudinausi ir aš, ir vyrai, bet visi žaidėme labai gerai. Mums padėjo tas pirmas ankstyvas įvartis. Vėliau žaidimas sustojo, bet trečiajame kėlinyje grįžome prie savo žaidimo. Dirbome viena kryptimi ir laimėjome.“

- Ar pirmajame kėlinyje jaudulys labai trukdė žaidimui?, - žurnalistai paklausė D.Zubraus.

- Jis buvo. Nežaidžiau parengiamųjų varžybų, nesu žaidęs tokioje atmosferoje, tad jautėsi jaudulys. Visi iš pradžių kažkiek jį jautė. Reikėjo priprasti, pajausti žaidimą. Vėliau visi nusiraminome ir pradėjome geriau žaisti.

Mūsų vartininkas buvo užtikrintas. Buvo tokių momentų, kur jis puikiai sustabdė varžovus. Dabar visi pakylėti, bet turime pailsėti ir būti pasirengę kitam iššūkiui.

- Į Lietuvą atvykote ketvirtadienį. Ar jau pripratote prie laiko pokyčio?

- Dar šiek tiek tai jaučiasi. Bet apie tai negalvoju ir tai man netrukdo.

- Žaidėte centre, o kraštuose – Donatas Kumeliauskas ir Arnoldas Bosas. Kaip vertinate porininkus?

- Labai gerai. Kai pajudėjome į priekį, įmušėme porą įvarčių, aš stengiausi į priekį neiti. Žaidžiau šiek tiek saugiau – jeigu kažkas padarytų klaidą, tada galėčiau pataisyti. Bet visi kovojome. Daug kovojome. Vartininkas atrėmė daug smūgių, bet pergalę uždirbome visi.

- Pirmadienį aštuntą vakaro laukia mačas su lenkais. Ar rimtas varžovas?

- Daug apie juos nežinau, bet tai gera komanda. Treneriai pasakys viską, ką turime žinoti. Pasidžiaugsime pusvalandį ir tada reikės galvoti apie pirmadienio rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.