EUROLYGA 2023

Tradiciniame Bostono maratone - neregėtos saugumo priemonės

Tūkstančiai bėgikų ruošiasi dalyvauti tradiciniame Bostono maratone, kuriame imtasi beprecedenčių saugomo priemonių, praneša BBC.

Bostono maratone ketina startuoti daugiau nei 36 000 dalyvių.<br>AP nuotr.
Bostono maratone ketina startuoti daugiau nei 36 000 dalyvių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-21 16:36, atnaujinta 2018-02-14 12:45

Per praėjusių metų maratoną dvi bombos sprogo netoli finišo linijos, nusinešdamos trijų žmonių gyvybes, daugiau nei 260 žmonių buvo sužeisti.

Bet šis išpuolis neatbaidė bėgikų nuo dalyvavimo pirmadienio renginyje. Daugiau nei 36 000 dalyvių ketina startuoti maratone, o tai 9 000 bėgikų daugiau nei įprastai.

Renginyje tikimasi sulaukti pusės milijono žiūrovo. Jiems teks praeiti tikrinimo postus, taip pat nebus galima neštis kuprinių, tik permatomus maišelius.

BBC korespondento teigimu, dar nė viename maratone nebuvo imtasi tiek saugumo priemonių: didelės teisėsaugos institucijų pajėgos iš Masačūsetso ir kitų valstijų mobilizuotos apsaugoti maratono maršrutą. Masačūsetso gubernatoriaus Devalio Patricko teigimu, papildomos saugumo priemonės užtikrins "labai saugią" atmosferą.

Kaltinamasis sprogdinimu Džocharas Carnajevas prieš teismą stos lapkritį. Jis teigia esąs nekaltas dėl 30 jam iškeltų kaltinimų, už 17 iš jų jam gresia mirties bausmė. Prokurorai teigia, kad Dž. Carnajevas su vyresniuoju broliu Tamerlanu, nukautu per susišaudymą su policija, susprogdino du sprogstamuosius užtaisus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.