EUROLYGA 2023

Po pergalės D.Zubrus ir M.Armalis gyrė atsidavusius kolegas

M.Armalis atrėmė 22 smūgius iš 23-ų.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
M.Armalis atrėmė 22 smūgius iš 23-ų.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2014, 11:56 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:18 PM

Dainius Zubrus įmušė antrąjį įvartį, o Lietuvos rinktinė iškovojo antrąją pergalę. Trečiadienį pasaulio čempionato 1B grupėje lietuviai 2:1 palaužė Didžiosios Britanijos komandą ir toliau atkakliai siekia medalių.

Šiose rungtynėse D.Zubrus įmušė antrąjį įvartį bei atliko perdavimą Arnoldui Bosui, kuris mačo pradžioje išvedė lietuvius į priekį.

Vienintelis NHL žaidžiantis lietuvis sulaukė pagyrų iš britų trenerio Christianseno Dougo.

„Mačas buvo geras. Sunkiai kovojome, buvome atsidavę. Skirtumas buvo tas, kad turėjote labai kokybišką žaidėją. Pralaimėjome ir turime susitelkti. Reikia siekti pergalės kitame mače“, - sakė Ch.Dougas.

Jo auklėtiniams pavyko įmušti vieną iš 23-ių smūgių.

„Mes žinojome, kad britai daug meta. Mums reikėjo, kad keletas žaidėjų sužaistų geriau. Šįkart mums to užteko – visi dirbo, kaip žvėrys. Mačas buvo sunkus, bet pasiekėme pergalę“, - sakė vartininkas Mantas Armalis. Jis džiaugėsi, kad jau įsijautė į žaidimo ritmą.

„Gavau daug pagalbos iš kitų žaidėjų. Žinojome, kad britai meta iš toli. Jie gauna šansą ir meta. Mano užduotis buvo pamatyti ritulį ir jį atmušti. Tada jau pagelbėja žaidėjai“, - sakė vartininkas.

Lietuvos rinktinės strategas Berndas Haake prakalbo apie mačo grožį. „Šios rungtynės – puiki reklama ledo rituliui, - sakė treneris. - Britai turi gerą lygą ir labai tvirtai kovoja. Jie dažnai laimi vienas prieš vieną, žaidžia kietai. Šįkart ir vėl mums padėjo D.Zubrus. Tačiau tai tokios rungtynės, kur turi kovoti iki paskutinių sekundžių. Gali turėti pranašumą, bet dar turi jį išnaudoti.“

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė 20 valandą žais su Rumunijos rinktine. Rumunai šiame turnyre patyrė tris pralaimėjimus ir yra penkti iš šešių komandų. Lietuviai – treti, tad kol kas gali galvoti apie medalius.

„Bet dar niekas nebaigta, - sakė B.Haake. - Mūsų laukia mačas su rumunais. Jie gal ir yra apačioje, bet matėme, kad pirmavo prieš kroatus. Turime būti pasirengę ir sužaisti geriau. Esame motyvuoti, tačiau svarbu, kaip protingai žaidžiame. Mes labai gerbiame rumunus. Jie yra ne kartą nustebinę. Turiu parengti komandą psichologiškai ir taktiškai.“

- Kas lėmė pergalę?, - žurnalistai paklausė D.Zubraus.

- Labai daug niuansų. Ir mes, ir varžovai turėjome progų. Abi komandos žinojo, kad liko trys mačai ir nėra laiko sustoti – tai kaip stipras. Vyrai žaidė gerai, atsidavė, krito po rituliu. Manau, kad ne vienam reikės užsukti pas gydytoją. Taip ir reikia žaisti.

- Didžiąją laiko dalį pirmavote. Ar dėl to buvo lengviau žaisti?

- Tikrai ne. Buvo labai sunkus mačas. Turėjome daug puikių momentų, bet neišpildyme. Kai kur labai gerai sužaidėme, bet ne iki galo, tad dabar reikės pasikalbėti ir taisyti tas klaidas.

Bet klausimo apie atsidavimą nėra – vyrai tikrai tai parodė.

- Šįkart jūsų penketas praleido daugiau laiko ant ledo. Toks buvo planas?

- Taip. Treneris norėjo, kad man tektų daugiau išmetimų. Darbo buvo daug.

- Ar pergalė nuėmė šiek tiek spaudimo?

-  Spaudimas – per kiekvienas rungtynes. Pasidžiaugsime vieną kitą valandą pergale, o tada turėsime galvoti apie kitą mačą. Liko du ir reikia galvoti apie juos.

- Ar medaliai jau – kišenėje?

- Kišenėje neturiu medalių. Juos reikia užsidirbti. Pora pergalių to negarantuoja.

- Sakote, kad mačas buvo sunkus. Ar dabar jaučiatės lyg po NHL dvikovos?

- Esu labai pavargęs. Aikštėje praleidau daug laiko. Turėjau daug dirbti savo zonoje. Poilsio tikrai reikės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?