EUROLYGA 2023

D.Zubrus galvoja apie sidabrą, treneris moko politikus

D.Zubrus prisidėjo beveik prie kiekvieno Lietuvos rinktinės įvarčio.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Zubrus prisidėjo beveik prie kiekvieno Lietuvos rinktinės įvarčio.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 24, 2014, 11:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:07 PM

Lietuvos rinktinė ketvirtadienį užsitikrino mažiausiai bronzos medalius pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės turnyre. Šeštadienį dėl sidabro medalių Lietuvos rinktinė kovos su kroatais.

Bronzos maža

„Nesu sotus, - nukirto Dainius Zubrus, paklaustas ar rinktinei užtektų trečiosios vietos. - Šiek tiek matėme kaip žaidžia kroatai. Jie žaidė panašiai kaip ir mes, panašias komandas nugalėjo, panašiais rezultatais. Bus gera kova dėl sidabro.“

Jam antrino ir komandos draugas, Lietuvos rinktinės gynėjas Mindaugas Kieras.

„Reikės didesnio tempo, reikės daug dalykų. Pakalbėsime rytoj, pažiūrėsime įrašą ir eisime gerinti spalvą.

Norisi pagaliau kažką užsikabinti ant kaklo. Atėjo metas ir tas džiugina. O spalva, žinoma, sidabras skiriasi nuo bronzos. Eisime kovoti, labai norime sidabro“, - šypsojosi M.Kieras.

Penktadienis Lietuvos rinktinei bus „diena be streso“, sakė treneris Berndas Haake. Lietuvių laukia treniruotė, vaizdo medžiagos peržiūra ir šiek tiek poilsio.

Lengva nebuvo

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė 5:2 nugalėjo Rumunijos komandą.

„Nėra lengva dvejas rungtynes per dvi dienas žaisti. Daug emocijų, daug jėgų išlieta. Todėl antrosios negali būti lengvos.

Labai gerai, kad laimėjome, dabar vieną dieną pailsėsime ir paskui vėl žaisime. Šiandiena pasidžiaugsime ir ruošimės kitam mačui“, - sakė D.Zubrus.

„Rungtynės buvo nervingos, nes žinojome ko einame ant ledo. Buvo banguotos, buvo visko, bet meistriškumu mes buvome geresni nei varžovai ir dėl to nusipelnėme pergalės. Galime žaisti geriau, tą įrodėme. Manau, paskutinėse rungtynėse pavyks kautis dar geriau“, - sakė M.Kieras.

Lyderis padeda kitiems

Puolėjas Donatas Kumeliauskas į Rumunijos rinktinės vartus įmušė du įvarčius ir tapo rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės žaidėju.

„Partneriai tokius perdavimus atiduota, tai kodėl neįmušti? Vakar į tuščius vartus nepataikiau, o šiandien tokius perdavimus gavau, tai stengiausi išnaudoti“, - kukliai šypsojosi ledo ritulininkas.

Prie daugelio lietuvių įvarčių svariai prisideda ir D.Zubrus. Jis šiame čempionate jau yra atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus. Lietuvos rinktinės treneris B.Haake  gyrė puolėją ir patikino, kad jis yra lyderis ne tik aikštėje.

„Dainius yra lyderis. Jis niekada nenuleidžia galvos, jis kalba ant suolo, kalba drabužinėje. Jis labai padeda kitiems. Mums tai labai svarbu“, - sportininką gyrė vokietis. 

Sportas – prevencijai

Ledo ritulio specialistas iš Vokietijos seka Lietuvos politikos naujienas. Pats šiuo keliu sukti neketina, tačiau turi ką patarti valdžios atstovams.

„Politikai turi žinoti, kad statydami sporto arenas jie ištrauks jaunimą iš gatvės. Jie turi rūpintis sporto infrastruktūra, tai padės sumažinti jaunimo nusikalstamumą, mažiau jaunų žmonių šlaistysis gatvėse, mažiau bus nutukusių.

Sportas ir muzika vienija žmones“, - kalbėjo vokietis.

Jis taip pat gyrė Lietuvos sirgalius ir yra įsitikinęs, kad šeštadienį kovoje dėl sidabro Lietuvos rinktinei palaikymo netrūks.„Sirgaliai yra nuostabūs. Kiekvienose rungtynėse būna pilna arena. Tai rodo, kad lietuviai myli sportą. Čia dažniausiai vyksta krepšinis, bet aš sutikau žmonių iš Rokiškio, iš Šiaulių, kurie atvyko pažiūrėti kaip mūsų komanda žaidžia.

Sakiau vaikinams, kad mes turime puikų šansą. Daugeliui tai yra gyvenimo galimybė – laimėti sidabrą namuose“, - kalbėjo B.Haake.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.