EUROLYGA 2023

B.Haake – apie medalius ir būtinybę jauniems žaidėjams išvykti

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 27, 2014, 3:18 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:52 AM

„Šis sezonas yra geriausias Lietuvos rinktinės istorijoje. Aštuoniolikmečiai iškovojo auksą, dvidešimtmečiai sidabrą ir dabar mes – bronzą“, - pasibaigus pasaulio ledo ritulio 1B grupės čempionato kovoms kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Berndtas Haake.

Jo treniruojami Lietuvos ledo ritulininkai kovoje dėl sidabro 2:3 nusileido kroatams.

„Mūsų užduotis buvo sidabras. Bet pažiūrėkime – mes nugalėjome britus, nugalėjome olandus, prieš kuriuos nebuvome laimėję daug metų. Kroatai šiandien prieš mus žaidė gerai, jie turi 5 patyrusius žaidėjus, rungtyniaujančius KHL lygoje.

Mes šiose rungtynėse turėjome progų, kiek šimtaprocentinių progų, tačiau nepasisekė jų išnaudoti. Didžiuojuosi jais. Jie padarė viską, kovėsi iš paskutiniųjų, todėl dabar mes čia sėdime su medaliais. Svajonė – laimėti medalį su Lietuvos rinktine“, - emocingai kalbėjo B.Haake.

Ledo ritulio specialistas iš Vokietijos gyrė komandą palaikiusius sirgalius.

„Šis turnyras buvo didelė sėkmė ledo rituliui ir Lietuvos sportui. Beveik į visas rungtynes bilietai buvo išparduoti.

Žmonių entuziazmas parodė, kad lietuviai mėgsta ledo ritulį. Čia krepšinio šalis, bet jei nesidomėtų ledo rituliu – į rungtynes neitų“, - svarstė vokietis.

Treneris pasidžiaugė, kad Lietuvoje yra talentingų ledo ritulininkų, tačiau apgailestavo, kad trūksta ledo arenų.

„Buvau turnyre Rygoje ir mačiau tikrai gerų dešimtmečių, dvylikamečių ir keturiolikmečių. Jie galėtų žaisti bet kurios Europos lygos savo amžiaus komandoje. Bet jeigu jie dabar neišvyks – čia to gali nepasiekti. Geriausias pavyzdys – Dainius Zubrus, Darius Kasparaitis, Mantas Armalis. Jie išvyko į ledo ritulio šalis, nes ten sąlygos – geresnės“, - aiškino B.Haake.

Jis kalbėjo ir apie kartų kaitą, kurios padarinius turėtume greitai pajausti.

„Kiti dveji-treji metai bus sunkūs, nes yra didelis atotrūkis tarp vyresnių – 33-34 metų – žaidėjų ir jaunimo. Mums trūksta 24-26 metų žaidėjų. Kažkas buvo blogai. Nežinau kas. Bet, kai matau kaip aštuoniolikmečiai, dvidešimtmečiai laimi medalius, tai nuteikia džiugiai“, - nusišypsojo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.