EUROLYGA 2023

Visas jėgas atidavęs D.Zubrus rinktinės marškinėlių neatsisako

Lietuvos rinktinės kapitonas Dainius Zubrus glaudė prie savęs Lietuvos vėliavą ir spaudė rankoje medalį. Pasaulio 1B grupės čempionate Lietuvos ledo ritulininkai kovojo dėl sidabro, tačiau ant kaklo kabinosi bronzą. Paskutinėse rungtynėse lietuviai 2:3 nusileido kroatams.

D.Zubrų sveikina šeima.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Zubrų sveikina šeima.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 27, 2014, 2:37 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:52 AM

„Dabar praeina tas pirmas jausmas, kuris nebuvo toks saldus. Pralaimėjome komandai, kurią turėjome galimybių nugalėti. Tačiau šis medalis, aš dar neturėjau tokio ir galiu juo didžiuotis“, - žiūrėdamas į spindinčią bronzą kalbėjo D.Zubrus.

Paklaustas, ar dar apsivilktų Lietuvos rinktinės aprangą tokiame čempionate, ledo ritulininkas trūkteli pečiais, tačiau atsako teigiamai.

„Manau, kad taip. Žinoma, viskas priklauso nuo aplinkybių, kaip man seksis Amerikoje. Man labai patiko žaisti už Lietuvą. Patiko komanda, kaip treniravomės, kaip mus ruošė. Jei sveikata ir sąlygos susiklostys taip, kad galėsiu atvažiuoti – tai padarysiu su malonumu“, - užtikrino D.Zubrus.

35 metų „New Jersey Devils“ puolėjas pripažino, kad jo sprendimui atstovauti Lietuvai turėjo ir tai, jog čempionatas vyko Vilniuje. Jis negailėjo komplimentų sirgaliams, „Siemens“ arenoje sukūrusiems fantastišką atmosferą.

„Žinoma, daug įtakos turėjo. Aš norėjau sužaisti Lietuvoje. Sirgaliai padarė taip, kad Lietuva savaitei virto ledo ritulio šalimi. Bilietai buvo išparduoti, labai gražiai mus palaikė, tos atmosferos, kurią jie sukūrė, aš niekada neužmiršiu. Esu labai dėkingas, kad atėjo mūsų palaikyti. Jei būtų galimybė sugrįžti ir ypač į Lietuvą, man labai norėtųsi.

Tokio jausmo nebuvau patyręs. Sirgaliai palaikė labai gražiai, net šiandien, kai pralaiminėjome“, - emocingai kalbėjo D.Zubrus.

- Ar čempionatas buvo toks, kokio ir tikėjotės?

- Man visas čempionatas buvo kažkas naujo, nes nežinojau nei mūsų komandos, nei kitų. Labai gerai, kad laimėjome pirmąsias rungtynes. Pats juk neturėjau galimybių net kontrolinių rungtynių sužaisti. Manau, kad nuolat gerinome žaidimą. Ir šiandien turėjome progų įmušti, tačiau jų neišnaudojome. Dėl to ir pralaimėjome.

- Ką papasakosite grįžęs klubo žmonėms apie Lietuvoje vykusį čempionatą?

- Sunku jiems kažką papasakoti, nes jų čia nebuvo. Jie pratę prie daugiau žirovų. Sunku atpasakoti tą atmosferą, kurią sukūrė sirgaliai. Aš galiu jiems žodžiais papasakoti, bet jie nelabai supras.

- Gal tas medalis sumažino apmaudą, dėl to, kad „Devils“ nepateko į atkrintamąsias?

- Buvo labai nemalonu, kad nepatekome. Tačiau, kai atvykau čia persiorientavau į šį čempionatą. Visas jėgas, ką turėjau, čia atidaviau. Norėjosi, kad medalis būtų sidabrinis, ar auksinis. Tačiau kad ir koks jis bebūtų – vis tiek čia yra geras pasirodymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.