EUROLYGA 2023

Žodis ant medalių nustebino ledo ritulininkus

Lietuvoje vykęs pasaulio ledo ritulio 1B grupės čempionatas sulaukė sėkmės. Arena niekada nebuvo tuščia, svečiai nesiskundė, o šeimininkų sirgaliai buvo pamaloninti Lietuvos rinktinės iškovotais medaliais. Tačiau čempionato prizininkai, pažvelgę į gautus medalius nustebo. Ant jų buvo išgraviruota „Kaunas, Lietuva“. Bet juk čempionatas vyko Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2014-04-28 18:28, atnaujinta 2018-02-14 11:08

Organizatorių teigimu toks nesusipratimas įvyko dėl medalius gaminusios Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) neapsižiūrėjimo.

Paraišką organizuoti šį turnyrą lietuviai pateikė praėjusių metų gegužę Stokholme ir Helsinkyje vykusiame pasaulio čempionate. Tuo metu paraiškoje buvo įrašytas Kaunas.

Rugsėjį Portugalijoje vykusiame IIHF pusmetiniame kongrese čempionato vieta buvo patikslinta – įrašytas Vilnius.

„Vasarą sužinojome, kad čempionatas vyks Vilniuje, todėl pakeitėme. Tarptautinės federacijos atstovai net buvo atvykę į Vilnių tikrinti sąlygų. Tai, kad ant medalių parašyta „Kaunas“ yra jų klaida.

Prieš čempionatą mums atkeliavo didžiulis, gal pusę tonos sveriantis, paketas iš tarptautinės federacijos. Ten buvo taurės, medaliai, padėkos savanoriams, įvairi atributika“, - pasakojo Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) atstovas spaudai Vaclovas Gedvilas.

IIHF atsiųstus medalius turnyro organizatoriai apžiūrėjo iki apdovanojimų likus dienai, kuomet laiko kažką keisti nebebuvo.

Pasaulio čempionate Vilniuje aukso medalius iškovojo Lenkijos rinktinė. Sidabras atiteko kroatams, o bronza pasipuošė lietuviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.