EUROLYGA 2023

L.Vanagienė ragina nepulti I.Tobias dėl Lietuvos pilietybės

Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė užstojo sprendimą baigti karjerą priėmusį Deividą Stagniūną. Toks 29 metų lietuvio žingsnis pastūmėjo vos prieš kelis mėnesius gavusią Isabellą Tobias ieškotis naujo partnerio, kuriuo turėtų tapti rusas Ilja Tkačenka.

I.Tobias Lietuvos pilietybę gavo vos prieš kelis mėnesius.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
I.Tobias Lietuvos pilietybę gavo vos prieš kelis mėnesius.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-02 14:48, atnaujinta 2018-02-14 09:47

Taip naujos lietuvių žiemos sporto vilties istorija baigsis vos prasidėjusi, nors LTOK prezidentė Daina Gudzinevčiūtė ir tikisi, kad I.Tobias ateityje dar atstovaus mūsų šaliai.

Tuo tarpu L.Vanagienė ragino nepulti I.Tobias ir gynė sunkų D.Stagniūno sprendimą.

L.Vanagienės pareiškimas:

„Aš iki paskutinio momento tikėjausi, kad Deivido sveikatos problemos išsispręs ir jis galės tęsti karjerą. Deja, situacija nepasikeitė ir jis šiandien paskelbė savo sprendimą baigti karjerą.

Noriu, kad suprastumėte, kokia tai yra tragedija aukščiausio lygio sportininkui baigti karjerą gerokai anksčiau laiko. Ir kartu tai yra ir I. Tobias, kaip sportininkės, tragedija, kai jos šokių partneris yra priverstas baigti karjerą, patikėkite, jai skauda ne mažiau. Artimiausiu metu ji turės priimti sprendimą dėl savo karjeros tęsimo, todėl prašau visų susilaikyti nuo nepagrįstų kaltinimų ar patyčių.

Neįsigilinus į situaciją lengva komentuoti, smerkti, tačiau dabar, neabejoju, nė vienas nenorėtume atsidurti nei Deivido, nei Isabellos vietoje. Be to, noriu priminti, kad Lietuvos pilietybės niekas neatsisakė, o žvelgiant į žiniasklaidos straipsnius ir komentarus, atrodo, kad tai jau įvykęs faktas.

Lietuvos pilietybės paskyrimas Isabellai nebuvo pririštas prie Deivido, pilietybė skiriama vienam asmeniui, o ne porai, todėl ir Deivido sveikatos problemos negali atšaukti Lietuvos pilietybės. Žinoma, situacija, kurioje atsidūrė Isabella, tikrai sudėtinga, todėl prašau susilaikyti nuo nereikalingų emocijų ir kritiškumo tai vertinant, ir palaukti jos pačios sprendimo dėl sportinės karjeros tęsimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.