EUROLYGA 2023

Kauniečių nestebina Vilniaus rankininkų sėkmė Lietuvoje

Kauno rankinio klubui „Granitas-Gaja-Karys“ trūko vos vieno žingsnio iki Lietuvos rankinio lygos (LRL) finalo, tačiau jo žengti nepavyko. Dabar kauniečiai rimtai rengiasi kovai dėl čempionato bronzos apdovanojimų, rašo „Laikinoji sostinė“. 

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 3, 2014, 1:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:06 AM

Lemiamas varžybas dėl galimybės patekti į finalą „Granitas-Gaja-Karys“ Klaipėdoje pralaimėjo reguliariojo čempionato nugalėtojui vietos „Dragūno“ klubui 25:36 (12:14), o visą pusfinalio seriją – 1:2.

„Ar labai nusiminėme? Kiekviena komanda, kiekvienas sportininkas trokšta nugalėti“, – kalbėjo Kauno klubo vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis.

Kovoje dėl bronzos apdovanojimų kauniečiai jau šiandien Alytuje pradės kovą su „Almeida-Stronglasu“.

Žaidėjai nesutvardė jaudulio

Pirmasis pusfinalio varžybų kėlinys su galinga uostamiesčio komanda vyko lygiai, ir „Granitas-Gaja-Karys“ jį pralaimėjo tik dviejų įvarčių skirtumu.

Jau antrojo kėlinio pradžioje šeimininkai atkarpą laimėjo 8:1 ir klausimų dėl rungtynių baigties nebeliko. Kas atsitiko kauniečiams?

„Vaikinai truputį perdegė ir nevykdė trenerių nurodymų“, – pagrindinę pralaimėjimo priežastį nurodė V.Novickis. Komandai labai trūko vieno lyderių Pauliaus Šarkausko, kuriam skilo riešo kaulas.

Kita vertus, pusfinalio serija atskleidė, kad Klaipėdos klubas nėra neįveikiamas – namų aikštėje kauniečiai šventė pergalę. Lemiamose varžybose klaipėdiečiai vis dėlto sugebėjo primesti savo žaidimą.

Kelyje – Alytaus klubas

Dėl vietos ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio „Granitas-Gaja-Karys“ iki dviejų pergalių kausis su Alytaus „Almeida-Stronglasu“, kuris reguliariajame LRL čempionate liko antras.

Pasak trenerio V.Novickio, tai yra labai patyrusi komanda, žaidimo stiliumi primenanti Varėnos „Ūlą“. Pastarąją kauniečiai nugalėjo ketvirtfinalyje 2:1.

Alytiškiai nelekia į ataką, mėgina įžaisti kamuolį iki garantuoto įvarčio ir dažnai jiems tai pavyksta padaryti. Jauni Kauno klubo žaidėjai šiuo atveju turi privalumų.

„Granito-Gajos-Kario“ strategas V.Novickis mano, kad jo auklėtiniai turėtų žaisti greičiau, ir galbūt tuomet priešininkai neišlaikys primestos spartos. Alytiškiams tikrai netrūksta patirties, tačiau tokiose varžybose būtina ir ištvermė.

„Ar prireiks trijų susitikimų? Trečių rungtynių nereikia planuoti, geriau švęsti pergalę po dviejų susitikimų“, – svarstė V.Novickis.

Žaidėjai tikrai neišsigando sužinoję varžovą mažajame finale, tačiau kovoms rengiasi labai atsakingai.

Vilniečių sėkmė nestebina

Finale dėl LRL nugalėtojų titulo susigrums Klaipėdos „Dragūnas“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“.

Ar galima sostinės klubo pasiekimą šiemet vadinti staigmena? „Granito-Gajos-Kario“ vyriausiasis treneris V.Novickis tokiam vertinimui nepritaria.

„Vilniaus klubas pastaruosius penkerius metus išlaikė žaidėjų branduolį, sportininkai subrendo, todėl nenuostabu, kad turi rimtų ambicijų pasipuošti aukso medaliais“, – įsitikinęs rankinio specialistas.

Jis pripažįsta, kad Klaipėdos „Dragūnas“ visą sezoną atrodė galingai, tačiau sostinės komandos taip pat negalima nuvertinti.

V.Novickis mano, kad šis sezonas išsiskyrė panašaus pajėgumo komandų gausa, o po finalinio rungtynių švilpuko komandas dažnai skyrė vos 1–2 įvarčiai.

Sėkmės tokiose varžybose pritrūkdavo ir Kauno komandai, kuri reguliariajame čempionate užėmė penktąją vietą. Galutinėje rikiuotėje ji tikrai bus vienu ar dviem laipteliais aukščiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.