EUROLYGA 2023

Žiūrovai nušvilpė turtingiausią planetos atletą F.Mayweatherį

Nenugalimas Floydas Mayweatheris net buvo atsidūręs ant grindų, bet galiausiai perėmė pasaulio bokso čempiono diržą pagal WBA versiją.

F.Mayweatheris apgynė čempiono titulą.<br>AP nuotr.
F.Mayweatheris apgynė čempiono titulą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2014, 2:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:29 AM

37-erių amerikietis, kuriam jau priklauso pasaulio bokso čempiono titulas svorio kategorijoje iki 69 kg („Welters“) pagal WBC versiją šeštadienio naktį taškais įveikė argentinietį Marcosą Maidaną.

Po intriguojančios kovos du teisėjai pergalę skyrė F.Mayweatheriui (116:112, 117:111), o trečiasis balsavo už lygiąsias (114:114).

Kai nuaidėjo paskutinis dvikovos gongas, M.Maidana pergale neabejojantys argentiniečio treneriai triumfuodami į viršų buvo iškėlę rankas, o paskelbus kiek nelauktą rezultatą Las Vegaso „MGM Grand“ kazino susirinkę žiūrovai protestuodami švilpė.

WBC čempiono titulą gynęs F.Mayweatheris perėmė iš argentiniečio ir WBA diržą, tačiau iki šiol neįveiktas 66,224 kg svorio boksininkas (46 pergalės, iš jų 26 nokautu) šią kovą prisimins dar ilgai.

„Tai buvo sunki kova, – pripažino F.Mayweatheris. – Bet tokį boksą sirgaliai ir nori matyti. Esu įpratęs ringe judėti daugiau, bet jis mane labai spaudė. Norėjau sirgaliams suteikti progą pamatyti tai, ko jie troško. Taigi, sutikau kietai muštis“.

M.Maidana vėl pralaimėjo taškais. Trisdešimtmetis argentinietis (170 cm ūgio ir 66,440 kg svorio) per karjerą yra laimėjęs 35 kovas (31 nokautu) ir patyręs 4 pralaimėjimus.

„Dabar aš turėčiau suteikti Mayweatheriui galimybę revanšui, nes čia aš nugalėjau. Kiti varžovai perdaug jį gerbia, bet aš priverčiau jį kautis pagal mano taisykles, – didžiavosi savimi M.Maidana. – Bet jis nesiboksavo kaip vyras. Jis nė karto nesugebėjo man skaudžiai smūgiuoti“.

Argentinietis iš tiesų smūgiavo dažniau, tačiau amerikietis buvo tikslesnis.

F.Mayweatheris smūgiavo 426 kartus, o tikslą pasiekė 230 jo smūgių.

M.Maidana atliko net 858 smūgius, bet tikslūs buvo tik 221. Argentinietis nuolat spaudė varžovą ir privertė jį dažnai gintis prie ringo virvių.

M.Maidana dominavo pirmoje dvikovos pusėje, tačiau daugkartinis pasaulio čempionas antroje pusėje jau diktavo savo ritmą.

F.Mayweatheris laimėjo 5 iš 7 paskutiniųjų raundų pagal dviejų teisėjų sprendimą ir 6 iš 7 – trečiojo arbitro nuomone.

Ketvirtajame raunde amerikiečiui po susidūrimo galvomis buvo prakirstas dešinysis antakis.

„Du raundus aš nieko nemačiau šia akimi, – prisipažino F.Mayweatheris. – Bet tikras čempionas privalo prisitaikyti prie bet kokių aplinkybių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.