EUROLYGA 2023

Pasaulio ledo ritulio čempionatą rengiantis Minskas jau stebina

Staigmenos pasaulio ledo ritulio čempionate Minske pasipylė dar prieš varžybas. Baltarusijos valdžia nustebino aistruolius iš viso pasaulio, nurodžiusi prekiauti tik baltarusišku alumi.

Atrodo, kad ledo ritulio aistruoliams Minske teks patirti įvairių nuotykių.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Atrodo, kad ledo ritulio aistruoliams Minske teks patirti įvairių nuotykių.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-09 10:36, atnaujinta 2018-02-14 03:46

Nors prisiminimai apie Lietuvos ledo ritulininkų žaidimą 1B grupės turnyre Vilniuje dar gyvi, šios sporto šakos gerbėjų dėmesys persikelia į per porą šimtų kilometrų nutolusį Minską, kur šiandien prasideda 78-asis pasaulio čempionatas, rašo „Lietuvos rytas".

Kitaip nei olimpinėse žaidynėse Sočyje, pasaulio pirmenybėse nebus visų ledo ritulio žvaigždžių, nes daug geriausių žaidėjų vis dar turi reikalų NHL atkrintamosiose varžybose.

Favoritai. Švedai pernai finale 5:1 įveikė Šveicariją Stokholme ir devintą sykį tapo planetos čempionais.

Tačiau šįsyk Švedija atrodo pastebimai silpnesnė. Jai trūksta kelių svarbių žaidėjų, tarp jų ir „Vancouver Canucks“ žvaigždės Henriko Sedino.

Sočio olimpinė čempionė Kanada subūrė komandą, susidedančią iš tokių veteranų kaip „Washington Capitals“ puolėjas Jasonas Chimera ir kylančių žvaigždžių kaip 19-metis naujokas Nathanas MacKinnonas.

Rusija – kita rimta favoritė laimėti auksą.

Šis čempionatas bus debiutas naujajam Rusijos rinktinės treneriui Olegui Znarokui.

Buvusiam Latvijos rinktinės žaidėjui ir treneriui rusai patikėjo atgaivinti komandą po blankaus pasirodymo Sočio olimpinėse žaidynėse, kur šeimininkus ketvirtfinalyje netikėtai eliminavo suomiai.

Žvaigždės. Būdamas 42-ejų Jaromiras Jagras vis dar nesustabdomas.

Dainiaus Zubraus bendražygis „New Jersey Devils“ klube buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas NHL pirmenybėse, pelnęs 24 įvarčius ir atlikęs 43 rezultatyvius perdavimus. Krašto puolėjas žaidė Čekijos rinktinėje Sočyje, o kai „Devils“ nepateko į NHL atkrintamąsias varžybas, nusprendė dar pažaisti. Šią savaitę pasirašęs naują vienų metų kontraktą su „Devils“ ir taip pasiryžęs 21-ajam savo sezonui NHL, į Minską jis atvyko geros nuotaikos.

„Nemačiau pusės komandos žaidėjų, žaidžiančių ledo ritulį, ir niekada negirdėjau jų vardų“, – pareiškė J.Jagras.

Rusijos rinktinės dešinysis puolėjas Aleksejus Ovečkinas yra kita ryški čempionato žvaigždė. Jis tris kartus yra tapęs naudingiausiu NHL žaidėju, o pelnęs 51 įvartį buvo rezultatyviausias šį sezoną, bet jo klubas „Washington Capitals“ nepateko į atkrintamąsias kovas pirmąsyk nuo 2007 metų.

Alus. Baltarusijos valdžia, norėdama išvengti kritikos, neriasi iš kailio, nes laukiama aistruolių iš 60 šalių. Tačiau viską gali sugadinti vienas keistas sprendimas – visur pardavinėti tik baltarusišką alų.

Čempionato rengėjai iš anksto skelbė, kad arenoje bus parduodamas tik baltarusiškas alus, tačiau šiomis dienomis paaiškėjo, jog importinio alaus nebus galima rasti nei kituose baruose, nei parduotuvėse.

Internete skelbiami vietos valdžios raštai, kuriuose nurodoma išimti iš lentynų užsienietišką alų ir pasirūpinti, kad netrūktų Baltarusijoje pagaminto.

Baltarusijos verslininkai yra įpratę prie keistų valdžios sprendimų, tačiau vargu ar tai supras ledo ritulio aistruoliai, kurie tikisi švęsti pergales gerdami mėgstamą alų.

Vizos. Baltarusiai ištesėjo pažadus palengvinti atvykimą į čempionatą ir bilietus į rungtynes turintiems aistruoliams leido atvykti į šalį be vizų.

Tuo gali pasinaudoti ir lietuviai. Nors teigiama, kad susidomėjimas čempionatu yra didelis, dar galima nusipirkti bilietų į daugelį rungtynių.

Pigiausias kainuoja vos apie 22 litus, tačiau jį įsigijus galima vykti į Minską be vizos.

Turnyro dalyviai

Pirmenybes pradės 16 rinktinių dviejose grupėse. Po keturias geriausias komandas iškops į ketvirtfinalį.

Švedija, Kanada, Čekija, Slovakija, Norvegija, Danija, Prancūzija ir Italija žais A grupėje. Ekipos rungtyniaus naujoje Čižovkos arenoje, kurioje telpa 9,5 tūkst. žiūrovų.

B grupę sudaro Šveicarija, JAV, Rusija, Suomija, Vokietija, Latvija, Baltarusija ir Kazachstanas. Komandos žais prieš ketverius metus atidarytoje 15 tūkst. vietų Minsko arenoje.

Pirmosiose rungtynėse šiandien Kanada žais su Prancūzija, o Rusija su Šveicarija. Finalas numatytas gegužės 25 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.