EUROLYGA 2023

Neįprastam žaidimui netrukdo net ir lietus

Rytoj, kaip ir kiekvieną sekmadienį, Pavilnių parke, prie Pūčkorių piliakalnio, rinksis neįprastos sporto šakos – diskgolfo – entuziastai. Tai užsiėmimas, kuriam beveik nereikia investicijų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jun 14, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:12 PM

Jau penkerius metus Lietuvos diskgolfo entuziastai susirenka pažaisti kartą ar du per savaitę. Prieš metus jie ėmė rengti atviras treniruotes ir kviesti visus norinčius.

Jos vyksta kiekvieno trečiadienio ir sekmadienio vakarą Pavilnių parke, prie Pūčkorių piliakalnio. Žiemą diskgolfo mėgėjai renkasi kartą per savaitę.

Žaidimas primena golfą

„Žiemą žaidžiame tik sekmadieniais, nes po darbo žaisti sunku. Tamsu, sunku įžiūrėti krepšius. Nėra blogų orų, yra tik bloga apranga. Sniegas ar lietus tikrai nėra kliūtis žaisti diskgolfą“, – aiškino vienas jo organizatorių Tadas Ūselis.

Diskgolfas šiek tiek primena golfą. Žaidimo tikslas – naudojant kuo mažiau bandymų pataikyti skraidantį plastiko diską į tikslą.

Dažniausiai tai būna metalinis krepšys, tačiau žaisti galima ir mėtant diską į kitą objektą – medį, didesnį akmenį.

Fizinė būklė – nesvarbu

Kaip ir golfas, tai labiau psichologinis nei fizinis žaidimas, todėl specialaus fizinio pasirengimo nereikia.

Vienas žaidimas Vilniuje kainuoja 5 litus. Pinigus organizatoriai išleidžia prizui, kurį kas dvi savaites įteikia labiausiai patobulėjusiam žaidėjui.

„Jei ateis pradedantis žaidėjas ir ateisiu aš, natūralu, kad aš laimėsiu. Kad būtų įdomiau, kiekvienam pagal jo žaidimo lygį skiriamas tam tikras skaičius, kuris yra atimamas iš jo pasiekto rezultato. Kuo profesionalesnis žaidėjas, tuo tas skaičius mažesnis“ , – varžybų sistemą aiškino T.Ūselis.

Geriausiai pasirodžiusiam žaidėjui dovanojamas diskgolfo diskas. Savo forma jis labai panašus į lėkščiasvydžio diską, net sveria tiek pat – 175 gramus, tačiau geriau įsižiūrėjus ir pažaidus skirtumai yra juntami.

Diskgolfo disko forma yra aptakesnė, žiūrint iš šono jis atrodo plokščias, disko kraštai – kaip peilio ašmenys. Jis labai tinkamas tolimiems metimams.

Paprastai žaidimo įrankį diskgolfo gerbėjai siunčiasi iš užsienio, jo kaina – 10 eurų (apie 35 litus).

Vyksta tarptautiniai turnyrai

Diskgolfo žaidimas Lietuvoje po truputį populiarėja. Prieš penkerius metus Vilniuje rinkdavosi 4–5 žmonių grupelės, šiuo metu žaidžiančiųjų būna apie 20.

Iš viso Lietuvoje diskgolfo žaidėjų, dalyvaujančių varžybose, yra apie 40. Maždaug šimtas žmonių šalyje susirenka pažaisti bent kartą per savaitę.

Lietuvos diskgolfo žaidėjai žaidžia trijuose turnyruose – Lietuvos čempionate, keturių šalių „Baltic Sea Tour“ turnyre ir „EuroTour“ varžybose.

„Diskgolfą galima žaisti visur. Turnyrus rengiame numatytose erdvėse ir stengiamės krepšius išdėstyti taip, kad jie nebūtų vienodi, kad vienas būtų tarp medžių, kitas – atviras, ant kalno, nuo kalno.

Nuo to žaidimas tampa patrauklesnis ir įdomesnis“, – tikino diskgolfo entuziastas.

Žaidimo pradininkai – amerikiečiai

Diskgolfo žaidimas 1976 metais buvo sukurtas JAV.

Žaidimas panašus į tradicinį golfą. Jo principas – pataikyti į tikslą per kuo mažiau bandymų.

Lietuvoje diskgolfas pradėtas žaisti 2002-aisiais. Pirmasis stacionarus žaidimo parkas prieš 11 metų buvo įrengtas Zarasuose. „Nedožnikos“ vardu pavadintame parke yra devyni skirtingo sudėtingumo krepšiai.

Diskgolfo sporto federacija Lietuvoje buvo įkurta 2010 metais.

Po metų Vilniuje įkurtas pirmasis mieste Pūčkorių diskgolfo parkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.