EUROLYGA 2023

Ištraukti pasaulio rankinio čempionato burtai

Dohoje ištraukti pasaulio vyrų rankinio čempionato burtai. 24 komandos, kurios 2015 metų sausio 15-vasario 1 dienomis Katare kovos dėl medalių, buvo suskirstytos į keturias grupes.

123rf.com asociatyvi nuotr.
123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2014, 4:04 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:12 PM

Burtai sėkmingai susiklostė Austrijos rinktinei, kuriai atstovauja du šios šalies pilietybę turintys Lietuvos rankininkai Vytautas Žiūra ir Romas Kirveliavičius. Į silpniausią B grupę patekę austrai pirmajame pasaulio čempionato etape žais su Kroatijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos, Tuniso bei Irano komandomis.

Fortūna buvo negailestinga atrankos varžybų atkrintamajame etape Lietuvos rinktinę eliminavusiai Rusijos komandai. Rusų varžovai stipriausia laikomoje D grupėje bus Danijos, Lenkijos, Vokietijos, Argentinos ir Bahreino rankininkai.

A grupėje rungtyniaus Ispanijos, Slovėnijos, Baltarusijos, Kataro, Brazilijos ir Čilės rinktinės, C grupėje – Prancūzijos, Švedijos, Čekijos, Alžyro, Egipto ir Jungtinių Arabų Emyratų komandos.

Po keturias geriausias kiekvienos grupės ekipas pateks į atkrintamąsias varžybas.

Iš viso turnyre dalyvaus 14 Europos, 4 Azijos, 3 Afrikos ir 3 Amerikos ekipos.

2015 metų pasaulio pirmenybėse nežais nė viena Okeanijos komanda. Kelialapį į Katarą iškovojo Australijos rankininkai, tačiau prieš porą savaičių Tarptautinė rankinio federacija (IHF) paskelbė, kad nepripažįsta Okeanijos rankinio konfederacijos veiklos teisėta ir išbraukė Australiją iš turnyro dalyvių sąrašo.

Vietoj Australijos komandos buvo pakviesta Vokietijos rinktinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.