EUROLYGA 2023

Lietuva rems G. Kasparovą, o ne Kremliaus atstovą

Lietuvos šachmatų federacija rinkimuose į Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) pareigas parems ne dabartinį vadovą, su Kremliumi siejamą Kirsaną Iliumžinovą, o Rusijos opozicijos atstovą Garį Kasparovą.

2007 metų nuotrauka primena: buvęs pasaulio šachmatų čempionas G.Kasparovas buvo areštuotas Maskvoje už Kremliaus politikos kritiką.<br>AFP
2007 metų nuotrauka primena: buvęs pasaulio šachmatų čempionas G.Kasparovas buvo areštuotas Maskvoje už Kremliaus politikos kritiką.<br>AFP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 27, 2014, 7:07 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:01 PM

Tokį sprendimą sekmadienį priėmė Lietuvos šachmatų federacija visuotiniame susirinkime.

Pasak Lietuvos šachmatų federacijos prezidento Aleksandro Černovo, paremti G.Kasparovą nutarta vos kelių balsų persvara.

„Kvorumas buvo. Buvo slaptas balsavimas ir nedidele persvara buvo priimtas sprendimas balsuoti už Garį Kasparovą“, – sekmadienį BNS teigė A.Černovas.

Pasak jo, toks sprendimas buvo priimtas po ilgų diskusijų:„Buvo daug pasisakymų, iš visų pusių. Tą reikalą aptarėme, pažiūrėjom, kokios pozicijos“.

FIDE prezidento rinkimai rugpjūtį vyks Norvegijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.