EUROLYGA 2023

G. Titenio karjeros šuolio paslaptis ir R. Meilutytės svajonės

Kol vidurnaktį visai šalia Vilniaus oro uosto įėjimo garsiai skambėjo vietos taksistų demonstratyviai leista rusiška muzika, prie keleivių atvykimo B vartų aidėjo sveikinimai. Spalvingais Europos plaukimo čempionato medaliais Berlyne pradžiuginę Rūta Meilutytė ir Giedrius Titenis grįžo į Lietuvą.

R.Meilutytės ir G.Titenio sugrįžimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Meilutytės ir G.Titenio sugrįžimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 26, 2014, 2:41 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:49 AM

17-metė R.Meilutytė Lietuvai padovanojo auksą, plaukdama 50 m krūtine, o 25-erių G.Titenis Lietuvos medalių komplektą papildė sidabriniu (50 m krūtine) ir dviem bronziniais apdovanojimais (100 ir 200 m krūtine).

R.Meilutytė tapo pirmąja sportininke, triumfavusia visose prestižinėse pasaulio plaukimo varžybose.

Londono olimpinėse žaidynėse suspindėjusi Auksinė Žuvelė jau yra tapusi olimpine čempione, buvo nepralenkiama tiek trumpuosiuose (25 m), tiek ilguosiuose (50 m) baseinuose pasaulio ir Europos čempionatuose.

Apie ką dar galima svajoti?

„Kiti tikslai – 2015 metų pasaulio čempionatas Kazanėje ir Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės“, – pavargusi maždaug 1 val. 30 min. nakties tarė R.Meilutytė.

„Maniau, kad galėjau nuplaukti ir geriau, bet esu patenkinta ir tokiu rezultatu“, – kalbėdama apie 50 m plaukimo krūtine pasirodymą kuklinosi R.Meilutytė.

Priekyje lietuvės buvo nebent jos pačios pasaulio rekordas. Distanciją Berlyne R.Meilutytė įveikė per 29,89 sek. Rekordinis laikas – 29,48 sek.

Per 48 valandas Rūta spėjo jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge laimėti aukso medalį, iškęsti skrydį per beveik pusę pasaulio iš Kinijos į Berlyną ir startuoti Europos čempionate. 

„Nebuvo taip blogai, kaip tikėjausi, bet vakare šioks toks nuovargis jausdavosi. Tačiau su viskuo labai gerai susitvarkėme“, – tvirtino R.Meilutytė.

Artimiausiu metu R.Meilutytės laukia trumpos atostogos Lietuvoje su artimaisiais prieš sugrįžimą į mokyklą rugsėjį ir komercinis turnyras Singapūre.

Medalius atnešė nauja strategija

Kitaip nei būdavo įprasta anksčiau, R.Meilutytė nebuvo žurnalistų dėmesio centre. Klausimų tirada pasiekė G.Titenį.

Trys G.Titenio medaliai Berlyne – pirmieji aukščiausio lygio varžybose iškovoti apdovanojimai po 2009 metų pasaulio čempionato Romoje, kai jis plaukė dar apsivilkęs ilgąjį poliuretano kostiumą ir taip pat laimėjo bronzą.

Kas lėmė netikėtą, bet labai malonią anykštėno sėkmę? Detalizuoti negalėjo ir pats G.Titenis.

„Įdėjau daug darbo. Labai padėjo ir komanda. Negalėčiau išskirti vieno aspekto“, – pasakojo G.Titenis.

Paprašytas apibūdinti tokį karjeros šuolį, G.Titenis išskyrė du dalykus: „Pasikeitė darbas vandenyje, pradėjau daugiau dirbti salėje. Manau, tai ir lėmė tokį rezultatą.“

Tik įžengęs pro atvykimo salės duris G.Titenis puolė į savo mylimosios glėbį.

Europos vicečempionas ketina porą dienų skirti poilsiui ir vėl kibti į darbus. Šiemet jis su treneriu pakeitė darbo specifiką, bet tokių greitų rezultatų, rodos, net pats nesitikėjo.

„Tai buvo didelis žingsnis olimpiados link. Šiemet galėjome daugiau eksperimentuoti, nes iki Rio de Žaneiro dar laukia du sezonai. Giedrius labai stengėsi. Toliau vykdysime savo planą ir sieksime naujų tikslų. Didžiausią dėmesį skiriame komandai formuoti“, – sakė G.Titenio treneris Žilvinas Ovsiukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.