EUROLYGA 2023

Golfas Lietuvoje – vis dar vyrų sporto šaka

Golfą Lietuvoje vis dar daugiausia žaidžia vyrai: tik 17 proc. šalies golfo žaidėjų sudaro moterys, atskleidė tarptautinės audito, mokesčių ir konsultacijų bendrovės KPMG atliktas golfo rinkos tyrimas. Pasiskirstymas pagal amžių Lietuvoje taip pat yra nedidelis: vaikai ir jaunimas iki 18 m. sudaro tik 8 proc. golfo žaidėjų, o senjorai – vos 5 proc., likusi dalis – 18-65 metų asmenys.

Golfą Lietuvoje kol kas žymiai dažniau žaidžia vyrai.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Golfą Lietuvoje kol kas žymiai dažniau žaidžia vyrai.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-11 14:37, atnaujinta 2018-02-09 16:32

Tyrimas atskleidė, kad kitose Baltijos šalyse golfo žaidėjai pagal amžių ir lytį pasiskirsto įvairiau.

Latvijoje ir Estijoje golfą žaidžia ne tik vyrai

Latvijoje moterys sudaro beveik trečdalį žaidėjų (30 proc.). Pagal amžių trys ketvirtadaliai (75 proc.) žaidėjų yra darbingo amžiaus suaugusieji, 16 proc. – senjorai, 9 proc. – vaikai ir jaunimas. Estijoje moterys sudaro 28 proc. žaidėjų. Vertinant pagal amžių, Estijoje 23 proc. žaidėjų sudaro senjorai, 12 proc. – vaikai ir jaunimas.

„Moterų, vaikų ir senjorų pritraukimas yra kol kas neišnaudota golfo rinkos niša Lietuvoje. Tuo, kad Lietuvoje golfą žaidžia išskirtinai vyriška auditorija, gana ryškiai skiriamės nuo kaimyninių Baltijos šalių. Imdami iš jų pavyzdį, Lietuvos golfo klubai galėtų praplėsti savo auditoriją ir užsitikrinti papildomus nuolatinių žaidėjų srautus“, – sako KPMG partneris Domantas Dabulis.

Šiemet tikisi pritraukti daugiau vaikų

Du iš keturių tyrime dalyvavusių Lietuvos klubų paminėjo, kad šiais metais tikisi didesnio vaikų susidomėjimo. Taip pat vaikų auditoriją tikisi pritraukti visi tyrime dalyvavę Latvijos golfo klubai bei visi apklausti Estijos klubai. Tačiau nei vienas Baltijos šalių golfo klubas nesitiki, kad daugės golfą žaidžiančių senjorų.

„Lietuvoje matome ypač didelį jaunų golfo žaidėjų potencialą. Žaidėjai iki 18 m. skina laurus tarptautinėse golfo mėgėjų varžybose. Vis daugiau moksleivių išbando golfą ir susidomi šia sporto šaka. Golfo klubai stengiasi, kad vis daugiau jaunimo susidomėtų šiuo sportu ir šalyje augtų nauja golfo mėgėjų karta“, – sako Europos centro golfo klubo vadovas, Lietuvos golfo federacijos (LGF) valdybos narys Mindaugas Glinskis.

Kad Lietuvoje daugės moterų žaidėjų, paminėjo tik vienas iš keturių golfo klubų. Tuo tarpu Latvijoje daugiau moterų tikisi sulaukti du iš trijų klubų, o Estijoje – du iš keturių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.