EUROLYGA 2023

Merginą nušovęs O. Pistorius gali dalyvauti Rio žaidynėse

Tarptautinis parolimpinis komitetas (IPC) paskelbė, kad savo draugę nušovęs Oscaras Pistorius gali dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneirio parolimpiadoje. 27 metų Pietų Afrikos sportininkas, prieš skandalą tapęs neįgaliųjų vilties simboliu, penktadienį buvo pripažintas kaltu dėl netyčinės savo draugės Reeva Steenkamp žmogžudystės, rašo BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2014, 11:20 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:07 PM

Už netyčinę žmogžudystę gali būti skirta iki 15 metų kalėjimo, tačiau jeigu bausmė bus mažesnė ir sportininkas ją spės atlikti, jis galės pasirodyti parolimpiadoje.

„Mes jam netrukdysime“, - sakė IPC atstovas spaudai Craigas Spence.

Ašmeniniu bėgiku vadinamas O.Pistoriusas per tris parolimpiadas iškovojo šešis aukso medalius. Jis tapo pirmu sportininku amputuotomis galūnėmis, pasirodžiusiu olimpinėse žaidynėse. Į istoriją jis pateko Londone.

IPC pabrėžė, kad palaiko merginos šeimą, tačiau tikino, kad neketina drausti O.Pistoriusui dalyvauti žaidynėse, jeigu jis tik galės.

„Jeigu jis bus atlikęs bausmę, galės laisvai dalyvauti IPC varžybose, - sakė C.Spence. - Oscaras turėtų nuspręsti, ar norėtų varžytis ir tada dar reikėtų, kad jį pasirinktų Pietų Afrikos Respublikos parolimpinis komitetas.“ O.Pistoriusas iš pradžių buvo kaltinamas tyčine žmogžudyste, bet teismas išaiškino, kad įvyko nelaimingas atsitikimas.

Išvengė įkalinimo iki gyvos galvos

Nuteisimas dėl tyčinės žmogžudystės būtų reiškęs sėdėjimą iki gyvos galvos brutalumu garsėjančiuose PAR kalėjimuose. 

O.Pistorius šniurkščiojo žiūrėdamas, kaip T.Masipa paragino Pretorijos aukštąjį teismą laikytis tvarkos ir skaitė verdiktą. 

Ir gynyba, ir kaltintojai sutinka, kad O.Pistorius nušovė teisės studijas baigusią manekenę, kai paleido keturis šūvius pro užrakintas tualeto duris savo prabangiuose namuose Pretorijoje.

Tačiau pats sprinteris tvirtina manęs, kad šaudo į įsibrovėlį ir kad R.Steenkamp saugiai guli lovoje. 

Kaltintojai teigia, kad jis draugę nužudė apimtas įtūžio po ginčo su ja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.