EUROLYGA 2023

UNICEF bėgime vaikus lydėjo sporto žvaigždės

Vilniaus maratono šventę vainikavo smagus UNICEF vaikų bėgimas už vargingiausių pasaulio šalių vaikus.

UNICEF bėgimas skirtas paremti vargingiausius pasaulio vaikus. Mažylius ragino ir irkluotojai E.Balčiūnas (kairėje) bei J.Šuklinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
UNICEF bėgimas skirtas paremti vargingiausius pasaulio vaikus. Mažylius ragino ir irkluotojai E.Balčiūnas (kairėje) bei J.Šuklinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2014, 3:54 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:52 PM

500 metrų bėgime dalyvavo šimtai 2–12 metų vaikų. Dalyvauti bėgime šįmet norą išreiškė ir neįgalieji.

Renginyje, kurio globėja – Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, dalyvavo ir medalius vaikams teikė sporto žvaigždės – dusyk olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna, olimpinis vicečempionas irkluotojas Jevgenijus Šuklinas, futbolininkas Deividas Česnauskis.

Šių metų bėgimo tema – alkio problema trečiosiose pasaulio šalyse. Nors pasaulyje yra užtektinai maisto pavalgyti visiems vaikams, milijonai jų vis dar eina miegoti alkani. Daugelyje pasaulio vietų situacija yra tokia prasta, kad mamos skaičiuoja ne savo atžalų metus, o jiems likusias gyventi dienas.

Šiuo metu 20 mln. vaikų iki 5 m. yra visiškai išsekę dėl prastos mitybos – kiekviena diena jiems gali būti paskutinė. Iš registracijos mokesčio surinktos lėšos bus skirtos specialiam, proteinais prisotintam, maistui tiekti.

Kiekvienas UNICEF bėgimui užsiregistravęs vaikas gavo marškinėlius ir medalį.

Tokiu būdu skatinamas vaikų sąmoningumas – žinojimas, jog svarbu ne laimėti, o dalyvauti, ir savo įnašu prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo idėjos. Vienas iš bėgimo dalyvių – berniukas Joris Dambrauskas – gyvas pastarosios minties pavyzdys. Padedamas savo tėvų, jis sukūrė internetinį tinklalapį https://aukok.unicef.lt/happeak/, norėdamas surinkti šiek tiek lėšų trečiųjų pasaulio šalių vaikams.

Geri vaiko lūkesčiai buvo pateisinti su kaupu – vietoj užsibrėžto tikslo pasiekti 1460 Lt, jis jau surinko 2 tūkst. viršijančią sumą. Joris irgi dalyvavo bėgime, šitaip pažymėdamas savo pasiekimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.