EUROLYGA 2023

Vilniaus „Šviesos“ rankininkai kausis dėl apdovanojimų

Vilniaus „VHC Šviesa“ turi ambicijų ne tik Lietuvoje, bet ir Pabaltyje. Lietuvos rankinio lygos pristatymas įvyks rugsėjo 19 d. Kūno kultūros ir sporto departamente.

Vilniečiai kelia tikslus kovoti dėl apdovanojimų.<br>„VHC Šviesa“ klubo nuotr.
Vilniečiai kelia tikslus kovoti dėl apdovanojimų.<br>„VHC Šviesa“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 8:16 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:14 PM

Sostinės komanda penktadienį išvyksta į Estiją, kur įvyks pirmosios Baltijos rankinio lygos (BHL) rungtynės. Šeštadienio popietę Vilniaus „VHC Šviesa“ susitiks su „Polva Serviti“ komanda, o sekmadienį – antrosiose BHL rungtynėse Suomijoje susitiks su vietos „Riihimäen Cocks“ ekipa.

2014-2015 m. sezone Baltijos rankinio lygoje dėl čempionų vardų varžysis 6 komandos – dvi Estijos, dvi Baltarusijos, viena Suomijos ir viena Lietuvos: „Polva Serviti“, „HC Kehra/Horizon Pulp&Paper“, „HC Meshkov Brest“, „SKA Minsk“, „Riihimäen Cocks“ ir „VHC Šviesa“.

I etape kiekviena komanda sužais po dvi rungtynes su kitomis lygoje dalyvaujančiomis komandomis – po vienerias rungtynes namuose ir išvykoje.

II etape keturios geriausios komandos pavasarį, finaliniame etape, kovos dėl geriausiųjų vardo Pabaltyje.

Vilniaus „VHC Šviesa“ Balijos rankinio lygoje pirmą kartą dalyvavo 2010-2011 m. Sezone. Tąkart pavasarį, Vilniuje, vykusiame finale susitiko stipriausios Baltijos šalių vyrų rankinio komandos. Pusfinalyje vilniečiai nusileido ekipai iš Estijos, „Polva Serviti“, 32:35 (13:14). Mažajame finale, kovoje dėl III vietos „VHC Šviesa“ įveikė „Riihimäen Cocks“ komandą iš Suomijos (25:24(12:9)). Čempionais tapo „HC Kehra/Horizon Pulp&Paper“. Rezultatyviausiu lygoje tapo, buvęs „VHC Šviesos“ žaidėjas, Vaidas Trainavičius. Per 14 rungtynių jis pelnė 96 įvarčius.

Sekančiame sezone Vilniaus „VHC Šviesa“ vėl pateko į stipriausiųjų ketvirtuką. Tačiau pusfinalyje ir vėl nusileido „Polva Serviti“ komandai 21:28 (9:16), o kovoje dėl III vietos vilniečiai nusileido Klaipėdos „Dragūno“ komandai 25:33 (11:21), ir užėmė IV vietą. Rezultatyviausiu tapo vėl „VHC Šviesos“ žaidėjas Vaidas Trainavičius (89 įv.).

Vėliau, du metus iš eilės Vilniaus „VHC Šviesa“ šiame turnyre nedalyvavo. 2012-2013 m. ir 2013-2014 m. čempionais tapo „SKA Minsk“ iš Baltarusijos.

Vilniaus „VHC Šviesos“ kapitonas Artūras Švilpa: „Penktadienį jau išvykstame į Baltijos rankinio lygos rungtynes. Fiziškai esame tikrai neblogai pasiruošę, nes turėjome tikrai gerą pasirengimą sezonui, viskas buvo super. Taip pat ir draugiškos varžybos prideda optimizmo. Du kartus su komanda dalyvavome Baltijos rankinio lygoje. Dauguma ten besivaržančių komandų yra orientuotos į europinius turnyrus, tad čia ir yra didžiausias skirtumas tarp Lietuvos rankinio lygos ir Baltijos. Šiuo metu komandos mikroklimatą vertinu teigiamai. Dar yra visokių niuansų, bet „nėra namų be dūmų“. Rūbinėje daugiau juoko nei pykčio, tad vadinasi mikroklimatas geras. Naujieji komandos žaidėjai yra sąlyginai naujokai, nes su jais jau pernai treniravomės, tad nėra labai jau svetimi žmonės. Aišku dar nedrąsūs, bet su laiku manau įsidrąsins bei padės klubui įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Ką komandai įnešė trenerių pasikeitimas? Na nevadinčiau tai pasikeitimu, tai labiau papildymas.

Treniruočių procesą pakėlė į kitą lygį, matosi, kad žmonės supranta ką daro. Šiais metais Lietuvoje norėtųsi susigrąžinti LRT taurę bei žaisti lygos finale, o Baltijos rankinio lygoje – patekti tarp keturių stipriausių.“

Komandos treneris Antanas Taraskevičius: „Pasiruošimas sezonui vyko labai gerai, sklandžiai. Labai daug ir sunkiai dirbome stadione. Naudojome kompleksinį treniruočių metodą. Vyrai krūvius išlaikė. Bet dėl žaidimo – jauniems žaidėjams reikia dar daug laiko. Turėjome du labai sunkius praradimus. Netekome komandos smegenų – Vaido Trainavičiaus. Kol kas nerandame pretendentų. Realūs žaidėjai pakeisti Vaidą yra Dovydas Kuodys, Lukas Balbierius ir Skirmantas Plėta, bet kiekvienam kažko vis trūksta. V.Trainavičiaus šiai dienai nei vienu negalime pakeisti. Taip pat problemas turime atsitraukus, gynyboje, centre, vietoje Domanto Čuplinsko. Domantas buvo žymiai greitesnis ir agresyvesnis. Dvi didelės netektys – nemanau, kad dar šiais metais komanda bus tokio pat lygio kaip praėjusiame sezone, reikia kokių dviejų metų. Labai gerai, kad šiais metais dalyvausime Baltijos lygoje. Vyrai gaus patirties. Mes, treneriai, matysime kur mes atsiliekame ir koreguosime treniruočių procesą kur reikia. Bus labai daug sunkių rungtynių, kurios parodys objektyviai komandos pranašumą šiai dienai. Baltijos šalių komandos yra vienodo pajėgumo, bet Baltarusijos ekipos aukštesnio lygio nei Lietuvos. Tad kas geriau pasiruoš, kas mažiau klaidų padarys, kas geriau sugalvos taktiką, tas ir gali laimėti. Mūsų tikslai šioje lygoje kelti meistriškumą ir patirtį. Trenerio Gintaro Paškevičiaus atėjimas atjaunino komandą. Formuojama nauja komanda ir jeigu vyrai norės, ir daug dirbs, komanda po poros metų tikrai atitiks tarptautinius standartus. O jauni žaidėjai, jiems dar reikia pereiti jaunimo grandį, kad pasiektų vyrų lygį. Vyresni žaidėjai objektyviai yra stipresni. O jaunimas yra perspektyvūs, augaloti vyrukai, nori sportuoti. Tik reikia laiko. Šiais metais sezonas bus įsižaidimo. O jau kitais metais sieksime aukščiausių rezultatų. Artėjančiame sezone sieksime prizinės vietos. Lietuvos rankinio lygoje bus stiprūs Kauno „Granito-Gajos“ rankininkai. Taip pat pavargti teks su klaipėdiečiais, varėniškiais, alytiškiais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.