EUROLYGA 2023

Senjoras nusitaikė į dar vieną aukso medalį

77 metų klaipėdietis Albinas Nausėda, daugkartinis pasaulio ir Europos senjorų sunkiosios atletikos čempionatų nugalėtojas, kasdien treniruojasi ir rengiasi dešimtą kartą tapti geriausias Europoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 26, 2014, 5:32 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:16 PM

Neseniai A.Nausėda sulaukė siūlymo dalyvauti vienos televizijos rengiamame Lietuvos talentų konkurse, rašo „Lietuvos rytas“.

Tačiau klaipėdietis nedvejodamas atsakė, kad jo laimėjimai - ne talentas, o sunkus kasdienis darbas.

Stiprus iš prigimties

Pastarąjį aukso medalį vyras pelnė rugpjūtį Danijoje vykusiame pasaulio senjorų sunkiosios atletikos čempionate. A.Nausėda tąkart rovimo veiksmu iškėlė 42 kilogramų ir išstūmė 55 kilogramų štangą.

Anksčiau Vengrijoje jis iškovojo devintąjį Europos senjorų čempiono titulą. 152 centimetrų ūgio atletas varžėsi svorio kategorijoje iki 56 kilogramų.

„O kažkada roviau ir stūmiau dvigubai daugiau, - ramiai kalba A.Nausėda, dabar kasdien besitreniruojantis kartu su geriausiais Lietuvos sunkiaatlečiais, vadovaujamais Broniaus Vyšniausko.

Kiekvieną kartą salėje pasirodantį veteraną jaunieji atletai sutinka plojimais.

„Esu stiprus iš prigimties, vaikystėje viena ranka plūgą kilnojau, o kai dirbau žvejybos laivuose, per šimtą kilogramų sveriančios silkių statinės man buvo vienas juokas“, - sakė A.Nausėda.

Treniruotis pradėjo jūroje

Užlaukio kaime (Šilutės r.) netoli Švėkšnos gimęs A.Nausėda 38 metus plaukiojo žvejybos laivais - dirbo virėjo padėjėju, jūreiviu, bocmanu.

Plaukiodamas baigė neakivaizdines studijas tuomečiame Kauno kūno kultūros institute ir nuolat treniravosi ant bangų.

Tik grįžęs po ilgų reisų jis ištrūkdavo į sporto stovyklas, klausydavosi trenerio Ričardas Bertulaičio patarimų.

„Laivus dažnai supdavo bangos ir vėjai, tai prisirišdavau svarsčius ir tupinėdavau, kai tik būdavo laisvo laiko. Vėliau, kai pradėjau dirbti didesniuose laivuose, jau turėjau ir štangą“, - prisimena A.Nausėda.

Uždirbti pinigai - varžyboms

Sulaukęs pensijos klaipėdietis išvyko dirbti į Didžiąją Britaniją, mat reikėjo pinigų varžyboms - į visus čempionatus jis vyksta už savo pinigus.

Šešerius metus A.Nausėda dirbo konditerijos fabrike, pjaustė pyrago gaminius, prižiūrėjo kepinius pjaustančias mašinas. Tuomet jo įmonė šiek tiek padėdavo jam ruošiantis čempionatams.

O grįžus su medaliu stebėdavosi: mes tave parėmėme, o visi laurai atitenka Lietuvai.

Prieš kelerius metus A.Nausėdai Anglijoje buvo atlikta akių operacija, dabar jis iš ten gauna pašalpą, o ją išleidžia čempionatams.

Save vadina sporto fanatiku

„Mane palaiko ir žmona, ir sūnus bei dvi dukterys. Padeda surasti pigesnį viešbutį ir pigesnius lėktuvų bilietus. Jei šeima neparemtų, tokių rezultatų nepasiekčiau.

Gyvenu kaip ir visi. Turiu devynis anūkus. Jokių išskirtinių dietų - žmona skaniai gamina. Niekada nerūkiau, o vyno taurę kartais pakeliu.

Esu sporto fanatikas. Reikia kasdien treniruotis, būti užsispyrusiam, tikėti savimi. Jei tik daugiau laiko praleisi ant sofos, bus blogai“, - įsitikinęs A.Nausėda.

Klaipėdoje salėje jis kasdien treniruojasi dvi valandas. Bėgioti ar dar kuo nors užsiimti papildomai nebeleidžia sveikata - reikia varžyboms saugoti kojas, kad neištiktų traumos.

A.Nausėda nusiteikęs aktyviai sportuoti iki aštuoniasdešimties. Šešiolika kartų Lietuvos čempionu tapęs vyras įsitikino, kad sportas - pagrindinis jo gyvenimo variklis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.