EUROLYGA 2023

Lietuvos padelio tenisas siekia tarptautinio pripažinimo

Šių metų sausį įkurta Lietuvos padelio teniso federacija (LPF) siekia narystės Tarptautinėje padelio teniso federacijoje (FIP).

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 9:12 AM

Pasak mūsų šalyje viešinčio FIP prezidento italo Daniel Patti, Lietuva turi puikias galimybes įsilieti į padelio šeimą.

„Lietuvoje praleidau tik kelias dienas. Tai, ką mačiau, paliko labai gerą įspūdį, – kalbėjo D. Patti, kuris lankėsi Vilniaus sporto festivalyje surengtame parodomajame padelio teniso turnyre. – Mačiau motyvuotus, entuziastingus žaidėjus bei susidomėjusius žiūrovus, kurie veržėsi į aikštelę patys išbandyti šią sporto šaką“.

„Ši sporto šaka prieinama visiems. Aišku, federacija labiau vysto aukščiausio lygio, profesionalų žaidimą, tačiau tai žaidimas, galintis įtraukti visą visuomenę, paskatinti ją sportuoti. Kalbėjomės apie tai su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente Daina Gudzinevičiūte, Vilniaus miesto meru Artūru Zuoku. Padelis – žaidimas, kuriam nereikia didelio pasiruošimo, jėgos. Tai puikus laisvalaikio praleidimo ir socializacijos būdas“, – sakė FIP vadovas.

Šiuo metu FIP vienija 23 šalių federacijas, tačiau iki metų pabaigos šis skaičius turėtų padidėti – paraiškas tapti narėmis pateikė Lietuva, Jungtiniai Arabų Emyratai bei Suomija. D.Patti teigimu, susidomėjimo sulaukta ir iš daugiau valstybių.

„Tikimės, kad metų pabaigoje turėsime 25-26 nares, o kitais metais jų skaičius gali padidėti iki 30. Pastaruoju metu susidomėjimas šia sporto šaka ypač išaugo. Prie to prisidėjo ir garsūs pasaulio sportininkai – tenisininkai, futbolininkai, paėmę į rankas padelio raketę, – sakė D.Patti. – Viliuosi, kad labai greitai ir Lietuva taps FIP nare, o Lietuvos žaidėjai nuo kitų metų galės dalyvauti tarptautinėse varžybose. Taip pat ieškosime įvairių modelių vystyti padelio tenisą jūsų šalyje – tai gali būti susitikimai su kitų šalių federacijomis, atviri turnyrai ir pan.“.

Naujų narių priėmimą FIP turėtų svarstyti kongrese, kuris bus surengtas po poros savaičių Ispanijoje vyksiančio pasaulio komandų čempionato metu.

Padelio tenisas yra teniso ir sieninio (skvošo) derinys, žaidžiamas poromis su iš stiklo pluošto pagaminta bestyge rakete ir į teniso panašiu kamuoliuku. Padelio aikštelė, kurios išmatavimai – 20x10 m, yra aptverta tvora, kurios galinės sienos dalys yra sudarytos iš grūdinto stiklo ar betono, o šoninės – iš vielos tinklo. Šio žaidimo taisyklės panašios į teniso, tačiau taip pat leidžiama grąžinti kamuoliuką, mušant jį nuo sienos.

Padelio tenisas savo istoriją skaičiuoja nuo 1974 metų, o 1991 metais Madride (Ispanija) įsikūrė tarptautinė padelio teniso federacija.

Lietuvoje jau įrengtos septynios padelio teniso aikštelės – po dvi Vilniuje, Kaune ir Dubingiuose, viena – Nidoje. Kitą savaitę dvi aikštelės bus atidarytos Molėtuose. LPF licencijos suteiktos šešiems padelio teniso instruktoriams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.