EUROLYGA 2023

Rusų ledo ritulio žvaigždynas Lietuvoje - su Kremliaus šešėliu

Tarp žaidėjų - vienas „Gazprom“ vadų

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2014, 12:17 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:27 AM

Tarp žaidėjų - vienas „Gazprom“ vadų

Kartu su buvusiomis Rusijos ledo ritulio žvaigždėmis ant ledo pasirodys įtakingas verslininkas Aleksandras Medvedevas. Pastarasis yra ne tik rusų įkurtos Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) prezidentas, bet ir dujų milžino „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas.

Rusijos komandą į priekį ves 12 sezonų NHL lygoje žaidęs Aleksejus Jašinas, buvęs Bafalo „Sabres“ ritulininkas Viktoras Gordijukas, buvęs „Tampa Bay Lightning“ žaidėjas Aleksandras Charitonovas, 1992 metų olimpinis čempionas, o dabar KHL žaidėjų asociacijos pirmininkas Andrejus Kovalenka.

Rusijos rinktinei vadovaus du kartus olimpinis čempionas Sergejus Makarovas.

Įdomu tai, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra didžiulis ledo ritulio gerbėjas, o kai kurios šios sporto šakos žvaigždės neabejingos agresyviai šalies vadovo politikai.

Ledo ritulininkai ne kartą buvo įtraukti į propagandinį Rusijos aparatą - NHL žvaigždės Aleksandras Ovečkinas ir Semionas Varlamovas savo nuotraukomis socialiniuose tinkluose išreiškė paramą rusų agresijai prieš Ukrainą.

Kapitonas - D.Kasparaitis

Garsiausias Lietuvos rinktinės veidas - antradienį į Lietuvą iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykęs komandos kapitonas Darius Kasparaitis, kuris sostinės oro uoste teigė, kad žiūrovai galės išvysti puikų reginį, kai ant ledo čiuoš pajėgiausiose pasaulio lygoje žaidę ritulininkai.

Būtent D.Kasparaitis ir bus didžiausia Lietuvos komandos žvaigždė. Tačiau ir be 16 metų stipriausioje pasaulio lygoje NHL praleidusio lietuvio netrūks žymių vardų.

Lietuvos rinktinės, kurią treniruos Viktoras Siominas, aprangą vilkės buvę Lietuvos rinktinės ir Elektrėnų „Energijos“ žaidėjai: Dainius Bauba, Dovydas Kulevičius, Andrius Kaminskas, Tomas Vyšniauskas, Dangyras Rimkus, Valdas Škadauskas, Raimundas Minkevičius, Andrius Jadkauskas, Jonas Žydelis, Raimondas Štrimaitis, Rolandas Bučys bei kiti.

D.Kasparaitis pasidžiaugė, kad į Lietuvą atvykstą praeityje garsios ledo ritulio žvaigždės ir pareiškė, kad šis sporto renginys su politika nesusijęs.

„Smagu bus pamatyti savo draugus, kartu su jais čiuožti ant ledo ir pasivaržyti. Tikrai kviečiu visus ledo ritulio mylėtojus atvykti į Elektrėnus ir apsilankyti šiame nuotaikingame renginyje“, - prieš kurį laiką teigė Lietuvos komandos kapitonas D.Kasparaitis.

Ketvirtadienį Elektrėnuose 19 valandą prasidėsiantis renginys žiūrovams bus nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.