EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo ritulininkai ir kitąmet žais prieš Rusijos komandą

„Ledo ritulys be sienų. Ledo ritulys be jokių pašalinių emocijų“, - šaukė pranešėjas Elektrėnų ledo rūmuose, kai į liniją rikiavosi Lietuvos ir Rusijos žvaigždžių komandos. Ketvirtadienį įvyko nemažą politinį ažiotažą sukėlęs ledo ritulio mačas, prie kurio organizavimo stipriai prisidėjo Darius Kasparaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2014-10-10 11:58, atnaujinta 2018-01-27 20:57

Diskusijos kilo po to, kai paaiškėjo, kad Rusijos ledo ritulio žvaigždžių komandos kapitonu yra valstybinės rusų dujų bendrovės „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas.

Bet pats renginys apsiėjo be incidentų.

„Džiaugiuosi, kad atėjo tiek daug žmonių, nors buvo rašoma nesąmonių“, - po rungtynių sakė D.Kasparaitis. Jis tikino, kad dvikova neturi nieko bendro su politika.

Lietuvos rinktinė „Gazprom“ marškinėlius vilkintiems varžovams pralaimėjo 1:11, o vienintelį lietuvių įvartį trečiajame kėlinyje įmušė būtent 14-a metų rusų garbę gynęs D.Kasparaitis.

Jis atskleidė, kad Rusijos ir Lietuvos ledo ritulio žvaigždžių rungtynės įvyks ir kitąmet.

„Sakiau, kad revanšas bus kitais metais. Tam labiau pasirengsime, - sakė D.Kasparaitis. - Su laiku gal net galėsime nugalėti tokias komandas, bet dabar turim tai, ką turime.“

„Kitais metais būsim daugiau pasitreniravę. Darius sakė, kad pasidarysime stovyklą“, - šypsojosi J.Žydelis.

O treniruočių stovyklos reikia. D.Kasparaitis pabrėžė, kad lietuviams dar yra kur stiebtis.

„Labai gerai, kad atėjo daug žmonių, bet mes nelabai gerą ledo ritulį parodėme. Vis tiek malonu žaisti tokiame lygyje. Vyrai turi suprasti, koks aukštas lygis, nors žaidžia ir veteranai. Juk matosi didelis skirtumas, - sakė D.Kasparaitis. - Norėjosi daugiau įmušti ir mažiau praleisti. Gal perdegėme? Dauguma mūsų nėra gerai pasirengę fiziškai, turėjo mažai treniruočių. Tikrai ne taip, kaip Rusijos komanda. Jie tarsi profesionalai, o mes – mėgėjai.“

Į nemokamas rungtynes Elektrėnuose susirinko gausybė žiūrovų. Kėdės buvo užpildytos, dalis jų sėdėjo ant laiptų. Tiesa, į rungtynių pabaigą arena tuštėjo.

„Galvojau, kad bus daug žmonių, bet ne tiek. Šaunu, kad tiek susirinko, nors čia buvo rašomos nesąmonės. Atėjo tie, kurie myli ledo ritulį“, - sakė D.Kasparaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.