EUROLYGA 2023

Vladimirui Putinui – amerikiečių plaukikų kirtis

Šalia plaukimo baseinų verda aistros. Amerikos plaukimo trenerių asociacija (ASCA) išreiškė didžiulį pasipiktinimą Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) sprendimu skirti aukščiausios prabos apdovanojimą už nuopelnus Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2014, 1:23 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:37 AM

Esą FINA nusprendė pagerbti prieštaringai vertinamą Rusijos valstybės vadovą už rengiamus plaukimo čempionatus ir investavimą į plaukimą.

Tačiau toks FINA argumentas amerikiečiams atrodo absurdiškas. ASCA siūlo boikotuoti FINA sprendimą ir V.Putinui neskirti garbingiausio apdovanojimo.

Amerikiečiai įtūžę ne tik dėl Rusijos vykdomos politikos Ukrainoje, bet ir skandalų šalies plaukimo baseinuose – pastaraisiais metais Rusiją purto dopingo skandalai susiję su plaukikais.

Dėl vieno jų garsiausia Rusijos plaukikė, pagrindinė Rūtos Meilutytės konkurentė Julija Jefimova už dopingo vartojimą buvo diskvalifikuota 16 mėnesių.

„Garbingiausias FINA apdovanojimas turėtų būti skirtas žmonėms, kurie aukojosi dėl plaukimo, o ne naudoja šį sportą politiniais tikslais. FINA yra vanduo, ne politika, – rašoma oficialiame ASCA pranešime. – Apdovanojimas V.Putinui yra kaip įžeidimas visiems tiems, kurie kovoja prieš dopingą viso pasaulio baseinuose.“

ASCA taip pat kaltina FINA prezidentą Julio Maglione už savivaliavimą. Skelbiama, kad urugvajietis su V.Putinu palaiko gerus santykius, todėl J.Maglione norėjo tiesiog įsiteikti prezidentui.

„Vienas žmogus negali skirti svarbiausio organizacijos titulo. Tai rodo didžiulę nepagarbą visam plaukimo pasauliui“, – po viešu laišku pasirašė Amerikos plaukimo trenerių asociacijos direktorius Johnas Leonardas.

Prie pasirašiusiųjų buvo ir kitų garsių trenerių pavardės, kaip Greggas Troy‘us, Davidas Marshas, Eddie Reese‘as ar Richardas Shoulbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.