EUROLYGA 2023

Ar Kauno rankininkės nepalūš?

Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkės turbūt jau šiandien baigs pasirodymą Europos šalių taurių laimėtojų taurės turnyre, tačiau klubo vadovai merginoms kelia kitų svarbių užduočių.

Šį sezoną Lietuvos čempionate „ACME-Žalgirio“ rankininkės turi tik vieną tikslą – iškovoti aukso medalius.<br>„ACME-Žalgirio“ klubo nuotr.
Šį sezoną Lietuvos čempionate „ACME-Žalgirio“ rankininkės turi tik vieną tikslą – iškovoti aukso medalius.<br>„ACME-Žalgirio“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

2014-10-25 11:44, atnaujinta 2018-01-24 17:40

Praėjusį savaitgalį kaunietės pirmąsias turnyro rungtynes Minsko „BNTU BelAZ“ (Baltarusija) komandai išvykoje pralaimėjo 20:32 (11:18).

Šiandien kaimyninių šalių komandos dar kartą susitinka Kauno sporto halėje. Žengti toliau kaunietės galėtų tik įveikusios baltaruses didesniu kaip 12 įvarčių skirtumu.

„Tikrai iš anksto nepasiduosime. Peržiūrėjome pirmųjų rungtynių vaizdo įrašą ir mėginu rankininkėms paaiškinti, kad sporte pasitaiko neįtikėtinų rezultatų, todėl būtina nepalūžti“, – kalbėjo komandos vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

Nesustabdė Rusijos atstovių

Pasak A.Skarbaliaus, galutinis rezultatas Minske neatspindi kovos aikštelėje, mat didžiąją rungtynių dalį „ACME-Žalgiris“ atsilikdavo 6–7 įvarčių skirtumu.

„Baltarusijos komanda turi didelių siekių. Ji norėtų varžytis Europos moterų rankinio čempionų lygoje, o šiemet tikisi iškovoti Europos šalių taurių laimėtojų taurę“, – pasakojo A.Skarbalius.

Kaimyninės šalies klubas užsibrėžto tikslo siekia labai nuosekliai – šiemet komandą sustiprino 5 legionierėmis iš Rusijos, kurios į „ACME-Žalgirio“ vartus įmetė net 7 įvarčius. Lietuvės individualiu meistriškumu tikrai neprilygsta rusėms.

„Negalime lygiai kautis su tokio pajėgumo komandomis“, – pripažino A.Skarbalius. Žinomas rankinio specialistas džiaugėsi, kad miesto savivaldybės bei rėmėjų pastangomis pavyksta išsilaikyti, tačiau prisivilioti pajėgesnių rankininkių nėra galimybių.

Po ilgos pertraukos „ACME-Žalgiris“ į geriausių Europos moterų rankinio klubų turnyrus sugrįžo 2012-aisiais, tačiau tiek tuomet, tiek pernai nesugebėjo peržengti pirmojo barjero. Panašu, kad nemaloni tradicija bus pratęsta ir šiemet.

Neleis varžovėms siautėti

Kituose turnyruose, kuriuose dalyvauja „ACME-Žalgiris“, sportininkėms keliama užduotis nugalėti.

Kita vertus, Baltijos moterų rankinio lygoje tai padaryti bus nelengva, nes joje dalyvauja 3 pajėgios Baltarusijos komandos. Su Minsko ir Gomelio klubais kaunietės šiemet kartą jau rungtyniavo ir prieš juos neatsilaikė.

Vieną trofėjų „ACME-Žalgiris“ jau spėjo iškovoti – Varėnoje vykusiose varžybose jos 38:30 (18:15) įveikė Vilniaus „SM Taurą-Vilniaus kolegiją“ ir išsivežė Lietuvos moterų rankinio supertaurę.

Vartininkę rado Pasvalyje

„Komanda išliko panašaus pajėgumo, kaip ir praėjusiais metais“, – mano daugybę kartų šalies moterų rankinio čempionato nugalėtojomis tapusių „ACME-Žalgirio“ rankininkių vyriausiasis treneris A.Skarbalius.

Daugiausia rūpesčių kyla dėl vartininkės, mat pagrindinė kauniečių vartų gynėja Amanda Jasiulevičiūtė pačioje praėjusio sezono pabaigoje patyrė sunkią traumą. Jai atlikta kelio operacija, ir į klubo gretas sportininkė grįš tik kitų metų kovą.

Dabar „ACME-Žalgirio“ vartus gina Kristina Kvedarienė, kuri gyvena Pasvalyje ir važinėja į varžybas. Dėl šios aplinkybės kenčia treniruočių kokybė.

Šiemet komandos gretas papildė anksčiau joje žaidusi Daiva Būtėnaitė, tačiau motinystės atostogų išėjo Neringa Palionytė.

Su labiau patyrusiomis sportininkėmis kartu treniruojasi net 4 jaunosios rankininkės iš Panevėžio. Pasak trenerio A.Skarbaliaus, joms noro ir gebėjimų nestinga, tačiau reikės daug treniruotis. Patikimu komandos ramsčiu šios merginos galėtų tapti tik po kelerių metų.

Žvilgsnis į varžoves

Neseniai prasidėjusiame Lietuvos moterų rankinio čempionate šiemet varžosi 9 komandos, tarp jų – dar dvi Kauno atstovės.

Apie „Širšių-Gajos-Etnomedijos intercentro“ pajėgumą kalbėti dar anksti, o Kauno rajono garbę ginanti „HC Garliava SM-Cascada“ turėtų tapti sunkiai įveikiamas varžovas.

Lyderių gretose turėtų įsitvirtinti abu Vilniaus klubai – „LEU Eglė-Šviesa“ ir „SM Tauras-Vilniaus kolegija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.