EUROLYGA 2023

Lietuvos regbio rinktinė palaužė ir Vengrijos komandą

Lietuvos regbio-15 rinktinė sekmadienį Šiauliuose po atkaklios kovos 38:29 (25:7) partiesė Vengrijos ekipą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Oct 25, 2014, 5:49 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:48 PM

Tai buvo antroji lietuvių pergalė Europos nacijų taurės II B divizione. Pirmame turnyro mače Lietuvos regbininkai svečiuose 34:15 nugalėjo Andoros rinktinę.

Lietuvos ekipa pasaulio reitinge yra 44-ojoje vietoje, o vengrai užima 68-ąją vietą. Tad Šiaulių centriniame stadione gana gausiai susirinkę žiūrovai tikėjosi lengvos šeimininkų pergalės.

Atrodė, kad taip ir bus – mačo pradžioje dešiniuoju atakos kraštu dukart į įskaitinį plotą įsiveržė ir kamuolį prispaudė Justinas Vasiliauskas – 10:0. Netrukus baudos smūgiu tris taškus pelnė Kęstutis Marcišauskas.

Visą kėlinį aikštėje dominavę šeimininkai suklydo vos kartą, o šia klaida pasinaudoję vengrai pelnė 7 taškus. Po dviejų kėlinių lietuvių persvara buvo daugiau nei įtikinama – 25:7.

Antroje mačo pusėje irgi atrodė, kad nuo neįprastai vėsaus oro sužvarbę svečiai intrigos nebeatkurs – lietuviai pirmavo 35:14. Tačiau šeimininkų atsipalaidavimu pasinaudoję Vengrijos regbininkai surengė tris pavyzdines atakas ir per paskutines minutes sušvelnino santykį iki 29:38.

Šeimininkų gretose rezultatyviausias buvo K.Marcišauskas, komandai pelnęs 18 taškų. J.Vasiliauskas pridėjo 10, Domantas Tautkus ir Tomas Zibolis – po 5.

„Žinojom, kad vengrai labai stiprūs fiziškai. Komandos žaidimu esu patenkintas. Sužaidėme neidealiai, bet svarbiausia, kad sugebėjome laimėti“, - po rungtynių sakė prieš mėnesį prie Lietuvos rinktinės vairo debiutavęs treneris iš Pietų Afrikos Respublikos Ntando Manyosha.

„Nedirbome taip, kaip norėjo treneriai, daug klydome, bet nugalėtojų teisti negalima. Mes nesitikėjome tokio aršaus pasipriešinimo, nes vengrai yra gerokai žemiau reitinge, jie atėjo iš žemesnio diviziono. - šypsojosi Žygimantas Radžius. - Esame dėkingi žiūrovams, kurie neišsigando šalčio ir atėjo mūsų palaikyti“.

Lietuvos regbininkai kovoja penktame pagal pajėgumą Senojo žemyno regbio-15 divizione su Andoros, Vengrijos, Latvijos ir Kipro ekipomis. Lietuviai yra išsikėlę tikslą laimėti šį turnyrą ir žengti aukštyn.

Lietuvos ir Vengrijos regbio-15 rinktinės tarpusavyje kovojo šeštą kartą. Pirmus du mačus laimėjo vengrai, o po to sekė keturios iš eilės lietuvių pergalės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.