EUROLYGA 2023

Badmintono aikštėje – olimpiečio iššūkiai

Badmintono plunksninukas gali skrieti greičiau, nei Dakaro ralio trasa lekia lenktyninis automobilis. Sunku patikėti, bet įrodymą galima bus pamatyti savo akimis.

SEB arenoje Kęstutis Navickas varžėsi su lenktynininku Benediktu Vanagu.
SEB arenoje Kęstutis Navickas varžėsi su lenktynininku Benediktu Vanagu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2014, 11:28 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:40 AM

Daugelis badmintoną įsivaizduoja kaip paplūdimio pramogą, nereikalaujančią pernelyg didelių įgūdžių. Bet tie, kurie iš arti pamato ar patys išbando tikrą badmintono žaidimą, kardinaliai pakeičia nuomonę.

Taip atsitiko ir televizijos laidų vedėjai Vladai Musvydaitei, vieną savo laidų „Sportuok su mumis“ nusprendusią skirti badmintonui ir pasikvietusią į SEB arenoje vykusį filmavimą ne tik geriausią šios sporto šakos atstovą Lietuvoje olimpietį Kęstutį Navicką, bet ir Dakaro dykumų raliui besirengiantį lenktynininką Benediktą Vanagą.

„Žinojau, kad Benediktas retkarčiais pažaidžia badmintoną, todėl jį ir pasikviečiau“, - paaiškino savo pasirinkimą V.Musvydaitė. Ji profesionalioje badmintono aikštelėje rungtyniavo pirmą kartą, nors šį žaidimą jau yra bandžiusi per treniruočių stovyklą. Tada šios sporto šakos įgūdžių buvusią lengvaatletę mokė būtent K.Navickas. Įdomiausia, kad tai jis darė pasiremdamas ramentais, nes tuo metu gydėsi traumą. „Jau tada supratau, kad tai nėra kažkoks paplūdimio žaidimas“, - neslėpė „Sportuok su mumis“ vedėja.

Šįkart didžiausią įspūdį V.Musvydaitei padarė K.Navicko pademonstruotas smūgis.

„Paklausiau Kęstučio, kokiu greičiu gali skrieti plunksninukas. Sako – apie 300 km per valandą. Ir atliko tą smūgį. Patikėkite – stovėti kitoje aikštės pusėje buvo labai nejauku“, - kraipė galvą V.Musvydaitė. Šį smūgį galės išvysti ir televizijos žiūrovai dar iki Naujųjų pasirodysiančioje laidoje „Sportuok su mumis.“

Buvusi bėgimo Lietuvos čempionė per penkis laidos sezonus išbandė daugiau nei 50 sporto šakų. Kai kurių įgūdžiai padėjo ir žaidžiant badmintoną.

„Labiausiai padėjo tai, kad neseniai žaidžiau stalo tenisą. Ten irgi reikia žaibiškos reakcijos atmušant kamuoliuką. Badmintone yra ir tinklinio elementų. Čia vis laiką turi būti pakėlusi rankas ir galvą. Šiame žaidime reikia neįtikėtinos koncentracijos. Badmintonas man labai patiko. Neturintys ką veikti žiemos vakarais galėtų išbandyti šį žaidimą, kuris tinka visai šeimai“, - teigė V.Musvydaitė.

Reakciją, greitį ir koncentraciją minėjo ir B.Vanagas, paprašytas palyginti savybes, kurių reikia ir badmintonininkui, ir lenktynininkui.

Tiesa, vien sugebėjimas greitai lakstyti ir puiki reakcija dar negarantuoja sėkmės žaidžiant badmintoną. „Aikštelėje turi judėti strategiškai teisingai. Nes jei pradėsi bėgioti iš kampo į kampą, prarasi labai daug energijos ir priešininkas tuo pasinaudos. Reikia suprasti, kuriuo metu kurioje aikštelės vietoje būti“, - aiškino B.Vanagas, sausio 4 d. Buenos Airėse startuosiantis sunkiausiose pasaulyje dykumų lenktynėse Dakaro ralyje.

Šio ralio dalyviams labai svarbus fizinis pasirengimas, nes dvi savaites kasdien tenka atlaikyti milžinišką krūvį.

„Tavo kūnas, psichologija ir emocija turi būti viename lygmenyje. Kai startuoji greičio ruože, finišą pasieki po kokių keturių-septynių valandų. Ir kepinant karščiui privalai visą tą laiką būti maksimaliai susikoncentravęs. Jei koncentracija mažėja, mažėja ir greitis, pasipila klaidos, kurios brangiai kainuoja“, - teigė lenktynininkas.

Rengdamasis Dakaro raliui B.Vanagas nuolat žaidė badmintoną su būriu bendraminčių, keturis kartus per savaitę ateinančių į SEB areną pamojuoti raketėmis. Pastaruoju metu lenktynininkas čia pasirodydavo kiek rečiau, nes prieš kelionę į Pietų Ameriką netrūko įvairiausių rūpesčių ir neatidėliotinų darbų.

Pasak B.Vanago, badmintonas – labai įdomus, dinamiškas žaidimas: „Tai daug įdomiau, nei paprasčiausiai bėgioti.“

Didelį įspūdį jam paliko ir K.Navicko žaidimas bei patarimai. Lenktynininkas džiaugėsi laidos „Sportuok su mumis“ sudaryta galimybe sužaisti su geriausiu Lietuvos badmintonininku: „Tai didelis stimulas tobulėti.“

K.Navickas gyrė B.Vanago reakciją ir pripažino, kad jei jie apsikeistų vaidmenimis, būtų prastesnis lenktynininkas, nei Benediktas – badmintono žaidėjas.

V.Musvydaitei pirmoji Lietuvos raketė pažadėjo išmokyti dar daugiau badmintono paslapčių. „O šįkart mūsų žiūrovai pamatys, kaip smūgiuoja Kęstutis Navickas ir kaip į plunksninuką nepataiko Vlada Musvydaitė. Todėl Kęstutis paliko mane po pamokų ir išmokys žaisti“, - juokėsi „Sportuok su mumis“ vedėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.