EUROLYGA 2023

Pasaulio rankinio čempionate – lygiųjų diena

Katare vykstančiose pasaulio vyrų rankinio pirmenybėse antradienį pirmąjį tašką prarado olimpinė ir Europos čempionė Prancūzijos rinktinė. Tačiau lygiosios dvikovoje su islandais nesutrukdė prancūzams užsitikrinti kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Į aštuntfinalį taip pat pateko toje pačioje C grupėje esančios Švedijos ir Egipto rinktinės, o D grupėje pirmaujančios, bet antradienį tarpusavyje lygiosiomis sužaidusios Vokietijos ir Danijos komandos dar negali būti visiškai ramios.

Lenkija - Rusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkija - Rusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2015-01-20 23:33, atnaujinta 2018-01-15 11:59

C grupė

Čekija – Egiptas 24:27 (10:13). J.Hrstka 5/ A.El-Ahmaras 5.

Prancūzija – Islandija 26:26 (12:14). N.Karabatičius 6, C.Sorhaindo 5/ A.Palmarssonas 5, A.O.Hallgrimssonas 5.

Švedija – Alžyras 27:19 (15:6). J.Kallmanas 6/ H.Daoudas 6.

Lentelė: 6 – Švedija, 5 – Prancūzija, 4 – Egiptas, 3 – Islandija, 0 – Čekija, Alžyras.

Lygiosios-1. Prieš septynerius metus Prancūzijos ir Islandijos rinktinės kovojo Pekino olimpinių žaidynių finale. Regis, nuo tada prabėgo nedaug laiko, bet šiuo metu šių komandų autoritetas nepalyginamas. Prancūzai yra ne tik Pekino, bet ir Londono olimpinių žaidynių bei 2014 metų Europos čempionai, o islandai net neiškovojo kelialapio į Katarą ir į šį pasaulio čempionatą pateko tik gavę vardinį kvietimą.

Turnyro pradžioje islandai nepaliko gero įspūdžio, tačiau antradienį dvikovai su prancūzais nusiteikė taip, tarsi šios rungtynės būtų paskutinės jų gyvenime. Šiauriečiai niekuo nenusileido olimpiniams čempionams ir iškovojo lygiąsias 26:26 (14:12).

Islandai netgi ilgiau pirmavo, o 32-ąją min. buvo įgiję didžiausią rungtynėse 4 įvarčių persvarą 16:12. Tačiau pabaigoje arčiau pergalės buvo atsidūrę prancūzai, kurie 56-ąją min. išsiveržė į priekį 24:24.

Vis dėlto islandai spėjo įmesti du įvarčius ir rezultatą išlygino.

Kelialapiai. Prancūzams šio taško užteko, kad užsitikrintų kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Į aštuntfinalį taip pat pateko trečią kartą laimėjusi Švedijos rinktinė ir antrąją pergalę iškovojusi Egipto komanda.

Švedai trečiajame ture 27:19 (15:6) sutriuškino Afrikos čempionę Alžyro komandą, o pernai Afrikos pirmenybėse tik treti likę egiptiečiai nedideliu skirtumu, bet užtikrintai 27:24 (13:10) nugalėjo Čekijos ekipą.

D grupė

Lenkija – Rusija 26:25 (12:13). A.Rojewskis 6/ D.Šiškariovas 7, S.Harbokas 6.

Argentina – Saudo Arabija 32:20 (13:11). F.Pizarro 7, S.Simonet 6, P.Simonet 5, F.Fernandezas 5/ H Al-Janabi 5.

Danija – Vokietija 30:30 (16:16). M.Christiansenas 6, M.Hansenas 6, A.Eggertas 5/ S.Weinholdas 8, P.Grotzki 6, U.Gensheimeris 6.

Lentelė: 5 – Vokietija, 4 – Danija, Lenkija, 3 – Argentina, 2 – Rusija, 0 – Saudo Arabija.

Lygiosios-2. Vokiečiai, kaip ir islandai, į pasaulio čempionatą pateko gavę vardinį kvietimą. Tačiau Katare Vokietijos rinktinė patvirtina, kad be jos turnyras būtų daug silpnesnis ir nuobodesnis.

Pirmajame ture vokiečiai palaužė kaimynus lenkus, o antradienį surengė trilerį su kitais kaimynais danais, su kuriais sužaidė lygiosiomis 30:30 (16:16).

Šios rungtynės vyko labai lygiai. Komandas dažniausiai skyrė vienas arba du įvarčiai ir tik antrojo kėlinio viduryje vokiečiams dukart pavyko įgyti truputį didesnį pranašumą (24:21 ir 27:24). Tuo metu danai ypač kentėjo nuo varžovų greitų atakų, kurias vokiečiai rengė ir perėmę kamuolį, ir net po netaiklių Danijos rankininkų metimų.

Vis dėlto antrojo kėlinio pabaigoje Danijos ekipa sustabdė Vokietijos rinktinės viesulą ir, nuraminusi žaidimą, išlygino rezultatą.

Lenkai. Prasčiau nei tikėtasi žaidžianti Lenkijos rinktinė labai nesėkmingai pradėjo ir trečiąsias rungtynes. Laikrodis nesuskaičiavo nė dešimties minučių, o lenkai atsiliko nuo Rusijos komandos 1:5.

Tiesa, bloga pradžia dvikovos favoritams nebuvo tragedija. Po dar penkių minučių Lenkijos komanda išlygino rezultatą 6:6, o ir paskui atrodė šiek tiek greitesnė, judresnė, stipresnė negu Rusijos komanda. Tačiau daugiau progų susikūrę lenkai dažniausiai neįveikdavo paskutinės kliūties – rusų vartininko Vadimo Bogdanovo, kuris žaidžia Lenkijos lygoje (beje, Pulavų „Azoty“ klubo vartuose dalijasi vietą su lietuviu Viliumi Rašimu) ir gerai žino daugelio šios dienos varžovų metimų įpročius.

Turėdami tokį tvirtą užnugarį rusai išsaugojo apylygį rezultatą iki paskutiniųjų sekundžių, bet pabaigoje vis tiek turėjo pripažinti labiau patyrusių ir aukštesnio meistriškumo Lenkijos rankininkų pranašumą 25:26 (13:12).

Kelialapiai. Šioje grupėje kelialapio į atkrintamąsias varžybas dar neužsitikrino nė viena komanda. Vis dėlto vokiečiai, danai ir lenkai jau susikūrė ganėtinai patogią situaciją. Dėl ketvirtojo kelialapio tikriausiai kovos Rusijos ir Argentinos rankininkai, kurių tarpusavio rungtynės vyks paskutiniajame ture.

O trečiajame ture argentiniečiai be didelio vargo pranoko Saudo Arabijos komandą 32:20 (13:11).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.