EUROLYGA 2023

R. Meilutytė atidavė sidabrą, bet neaišku, kada atgaus auksą

Triskart geriausia Lietuvos sportininkė Rūta Meilutytė atidavė sidabrą. Bet kada vietoj jo gaus auksą? Dėl Rusijos plaukikės Julijos Jefimovos diskvalifikavimo turintis įvykti medalių perdalijimas užtruko.

J.Jefimova (viduryje) turi atiduoti auksą R.Meilutytei, kurios sidabras bus perduotas R.M.Petersen (dešinėje).<br>"Reuters" nuotr.
J.Jefimova (viduryje) turi atiduoti auksą R.Meilutytei, kurios sidabras bus perduotas R.M.Petersen (dešinėje).<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

Jan 22, 2015, 8:32 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:15 AM

R.Meilutytė atidavė sidabro medalį, kuris jai buvo įteiktas per 2013 metų gruodį Danijoje vykusį Europos čempionatą.

Lietuvos plaukikės sidabrinis trofėjus buvo įteiktas tiesiai į rankas Europos plaukimo lygos (LEN) vykdomajam direktoriui portugalui Paulo Frischknechtui per Lietuvos plaukimo 90-mečio šventę sausio 9 d. Kėdainiuose.

„Mes labai norėjome, kad tą pačią dieną mums būtų atvežę aukso medalį. Būtume jį perdavę Rūtai ant scenos. Bet mums buvo paaiškinta, jog medalis iš J.Jefimovos dar nėra gautas“, – sakė Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.

2013 metų Europos pirmenybėse Herninge J.Jefimova plaukė greičiausiai 50 m krūtine rungtyje ir ant garbės pakylos užlipo aukščiau už R.Meilutytę ir danę Rikke Møller Pedersen.

Tačiau paskui Tarptautinės plaukimo federacijos Antidopingo komisija diskvalifikavo Rusijos plaukikę, jos organizme aptikusi dehidroepiandrosterono.

J.Jefimova buvo diskvalifikuota 16 mėnesių, bausmės terminą skaičiuojant nuo 2013 metų spalio 31 dienos iki 2015 metų vasario 28 dienos.

Rusijos plaukikė privalo grąžinti visus penkis apdovanojimus, kuriuos gavo 2013 metų Europos pirmenybėse Danijoje.

Ne tiktai auksą 50 m krūtine rungtyje, bet ir sidabrą plaukiant 100 m krūtine (šioje rungtyje R.Meilutytė aplenkė J.Jefimovą), auksą 200 m krūtine ir dar du aukso medalius, laimėtus estafetėse su Rusijos rinktine.

P.Frischknechtas aiškino, kad medalių pakaitalo LEN neturi. Todėl J.Jefimova turi grąžinti tuos pačius medalius, kuriuos gavo Danijoje.

Su visomis šalimis buvo sutarta, kad neteisingai išdalyti apdovanojimai turi būti grąžinti per artimiausią svarbų renginį.

Tačiau pernai vasarą į Europos čempionatą Berlyne Rusijos plaukimo federacija nebuvo atsivežusi medalių. Savojo sidabro medalio, kuris turi būti iškeistas į auksą, tąkart su savimi neturėjo ir R.Meilutytė.

Todėl medaliai turėtų būti perdalyti per kitą didelį plaukimo renginį.

P.Frischknechtas pasiūlė tai padaryti per Europos vandensvydžio čempionato finalines varžybas Barselonoje, bet R.Meilutytės planuose kelionės į šį turnyrą nėra.

Kitos svarbios LEN varžybos – Europos plaukimo pirmenybės trumpajame baseine – Izraelyje vyks tik šių metų gruodį.

R.Meilutytė ir J.Jefimova akis į akį turbūt susitiks anksčiau – liepos mėnesį Kazanėje, kur vyks 2015 metų pasaulio čempionatas, bet jį rengia Tarptautinė plaukimo federacija (FINA).

R.Meilutytė pastaruoju metu treniruojasi Tenerifėje su kitais Lietuvos rinktinės nariais.

22 metų J.Jefimova gyvena ir treniruojasi Kalifornijoje. Neseniai ji pareiškė, jog yra pasiryžusi už tuos penkis prarastus apdovanojimus atsigriebti per pasaulio pirmenybes Kazanėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?