EUROLYGA 2023

Nepasimokęs L. Armstrongas rado pateisinimą dopingo vartojimui

Jei tai būtų 1995-ieji, septynių „Tour de France" titulų po dopingo skandalo netekęs dviratininkas Lance‘as Armstrongas vėl darytų tą patį – vartotų dopingą ir bandytų tai nuslėpti.

Apsimelavęs ir dopingu susitepęs L.Armstrongas iš sporto diskvalifikuotas visam gyvenimui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Apsimelavęs ir dopingu susitepęs L.Armstrongas iš sporto diskvalifikuotas visam gyvenimui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-26 19:40, atnaujinta 2018-01-15 00:19

Tai 43-ejų metų amerikietis atskleidė bendraudamas su BBC. Tai pirmasis L.Armstrongo interviu po pokalbio su Oprah Winfrey, kai jis pirmą kartą prisipažino vartojęs dopingo.

1999-2005 m. dviračių sporte dominavęs ir kasmet „Tour de France“ čempionų titulus skynęs L.Armstrongas iki pažaliavimo melavo nevartojęs dopingo, kol 2012-aisiais pasirodė 1200 puslapių apimties informacija su įrodymais, kad dviratininkas vartojo draudžiamus preparatus.

Jei galėtumėte rinktis, ar vėl vartotumėte dopingą? – BBC paklausė L.Armstrongo.

„Jei lenktyniaučiau 2015 metais, ne, nes nemanau, kad šiais laikais to reikia. Bet jei sugrąžintumėte mane į 1995-uosius, kai dopingas smarkiai plito, greičiausiai vėl jį vartočiau“, – atsakė amerikietis.

„Kai aš, komanda ir dviračių sporto lyderiai priėmė tą sprendimą, tai buvo blogas, netinkamu laiku padarytas pasirinkimas. Tačiau taip jau įvyko. Bet aš mačiau, kas dviračių sporte vyko po to. Aš pamačiau augimą“, – teigiamų dalykų dopingo vartojime ieškojo L.Armstrongas.

Jis tikino, kad jo dviračių tiekimo kompanijos „Trek Bicycles“ pardavimai nuo 100 milijonų JAV dolerių išaugo iki milijardo, o jo labdaros organizacija pasitarnavo trim milijonams žmonių.

„Norėtumėte tai atimti? Nemanau“, – tvirtino L.Armstrongas.

Visam gyvenimui iš sporto varžybų diskvalifikuotas dviratininkas teigė ketinantis pateikti įrodymų, kad grįžęs į sportą 2009-aisiais jis jau nebevartojo dopingo, kitaip nei rodo atlikti tyrimai.

Susitepusi dviračių sporto legenda teigė bandysiąs kovoti, kad bausmė jam būtų sumažintą ir jis galėtų varžytis bent kai kuriuose aukštesnio lygio sporto renginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.