EUROLYGA 2023

Olimpinio festivalio atidaryme trispalve mojavo L. Čepulis

Dvylika Lietuvos jaunųjų sportininkų kartu su treneriais ir delegacijos vadovais sekmadienį vakare žengė Čagunso (Austrija) miestelio stadione, kur įvyko 12-ojo Europos jaunimo žiemos olimpinio festivalio atidarymas. Kas dvejus metus rengiamose varžybose dalyvauja atletai iki 18 metų.

Lietuvos delegacija festivalio atidaryme.<br>N.Maryninos nuotr.
Lietuvos delegacija festivalio atidaryme.<br>N.Maryninos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-26 10:44, atnaujinta 2018-01-15 02:01

Festivalio varžybos vyks iki sausio 30-osios net aštuoniuose Austrijos regiono Forarlbergo ir Lichtenšteino žiemos kurortuose.

Kalnų slidininkai varžysis Gašurne ir Malbune, biatlonininkai – Biurzenberge, slidininkai – Stege, dailiojo čiuožimo astovai – Dornbirne, ledo ritulininkai – Šrunse, snieglentininkai – Šrunse ir Chochijoche, šuolininkai su slidėmis ir šiaurės dvikovės atstovai – Čagunse.

Varžybose dalyvauja 1530 sportininkų iš 45 šalių, jie kovos dėl 29 medalių komplektų.

Atidarymo parade Lietuvos vėliavnešiu buvo paskirtas biatlonininkas Lukas Čepulis.

Festivalio atidarymą garbės svečių tribūnoje stebėjo LTOK prezidentė, Europos olimpinių komitetų vykdomojo komiteto narė Daina Gudzinevičiūtė ir generalinis sekretorius Valentinas Paketūras. 

Lietuvos startuos keturių sporto šakų varžybose – slidinėjimo (4 sportininkai), biatlono (4), kalnų slidinėjimo (3) ir dailiojo čiuožimo (1).

Pirmieji pirmadienį į startą stos slidininkai: vaikinai Deividas Kliševičius ir Rokas Vaitkus įveiks 10 km klasikiniu stiliumi, merginos Silvija Adomonytė ir ir Neda Bukovskytė šliuoš 7,5 km klasikiniu stiliumi.

Dailiojo čiuožimo atstovės, tarp kurių bus ir Aleksandra Golovkina, atliks trumpąją programą.

Į slalomo milžino distanciją stos kalnų slidininkas Kasparas Gudžius.

Antradienį varžybas pradės biatlonininkai Elvyra Branicka, Alina Tuzikaitė, Linas Banys ir Lukas Čepulis, taip pat kalnų slidininkės Ilzė Cibulskaitė ir Greta Piliponytė.

Pasak Lietuvos delegacijos vadovės Vidos Vencienės, visi mūsų sportininkai iš įvairių treniruočių stovyklų sėkmingai atvyko į viešbutį, kuriame gyvens ir iki varžybų spėjo išbandyti trasas. Sąlygos puikios, nes šaltinis nespigina, o sniego – į valias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.