EUROLYGA

R. Meilutytės treneris pakėlė vėją dėl Rio olimpinių žaidynių

JAV kabelinės transliuotojo NBC pinigai svarbesni už geriausius pasaulio plaukikus ir olimpinę dvasią. Rūtos Meilutytės treneris Jonas Ruddas kartu su kitais plaukimo specialistais piktinasi dėl būsimų startų 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

J.Ruddas ir R.Meilutytė.<br>J.Stacevičiaus ir AFP nuotr.
J.Ruddas ir R.Meilutytė.<br>J.Stacevičiaus ir AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2015, 11:58 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:37 AM

Brazilijoje plaukimo varžybų finalai vietos laiku prasidės 22 valandą vakaro – vėliausiai iš visų sporto šakų.

Paskutinio plaukimo finišas numatytas apie 1 val. nakties. Pridėjus medalių ceremoniją, masažus, pasisėdėjimą dopingo kontrolės poste, bendravimą su žiniasklaidą ir kitas būtinas procedūras, kai kurie plaukikai gulsis į lovą ne anksčiau 3 val. nakties. Anksčiausiai tai pavyks padaryti geriausiu atveju apie 1 val. 30 min.

Tuo tarpu jau kitą dieną apie 12-13 val. numatyti kvalifikaciniai plaukimai.

„Tai – siaubinga, – „SwimVortex“ piktinosi J.Ruddas. – Tai yra visiška nepagarba sportininkams, plaukimui ir olimpinėms vertybėms. Prasta sprendimas, dėl kurio nebuvo tartasi su plaukikais. Niekas nesikonsultavo, kaip tai gali paveikti plaukikų rezultatus. Mums teks prisitaikyti, bet gėda dėl tokių sprendimų.“

Nors Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC), Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) ir NBC tikino, kad prioritetas teikiamas sportininkų interesams, realybė kiek kitokia. Puikiai suprantama, kad pagrindinis indikatorius buvo NBC transliuotojo teisės ir pardavimai už reklamą žiūrimiausiu metu.

Kai Brazilijoje laikrodis išmuš 22-ą valandą, Niujorke tuo metu bus 21 val. Palyginimui, Vilniuje tuo metu bus 4 val. ryto.

„Komercija yra labai svarbi gerai suorganizuoto renginio dalis, bet televizija privalo gerbti plaukikus. Juk tai – olimpinės žaidynės, – apmaudo neslėpė ir olimpinė bei pasaulio plaukimo čempionė iš Australijos Libby Trickett. – Teigti, kad toks varžybų laikas nepaveiks sportininkų rezultatų – kvaila.“

Kai plaukimo varžybos JAV bus rodomos žiūrimiausiu laiku, Europoje dauguma tik sapnuos Rūtos ir kitų plaukikų startus arba dar tik kelsis į ankstyvą darbą. Neabejojama, kad Senajame žemyne plaukimo transliacijų reitingai bus labai maži.

„Esu nusivylęs. Yra daug neaiškumų: IOC sako, kad sprendimą priėmė FINA, o FINA teigia, kad tai – IOC. Ir jie visi teigia, kad sportininkai neprieštarauja tokiam varžybų laikui. Bet tai visiška netiesa. Tiesiog gėda. Daugeliui vyrų plaukimo varžybose tai bus jų karjeros pikas, tačiau pasiekti geriausių rezultatų neleis kitos aplinkybės“, – atsiduso J.Ruddas.

NBC teisės į plaukimo transliacijas priklauso ir 2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse. Panašu, kad tada pasikartos Pekino žaidynių scenarijus, kai plaukimo finalai vyko ryte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?