EUROLYGA 2023

Rungtynes klastojančius sukčius lygino su pedofilais

Tarptautinės kriketo tarybos (ICC) antikorupcijos padalinio vadovas seras Ronnie Flanaganas pareiškė, kad nelegalūs lažybininkai su sportininkais susisiekti mėgina naudodami pedofilų pamėgtas taktikas, rašo BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2015, 6:38 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:58 PM

Tačiau R.Flanaganas pabrėžė, kad netiki, jog sportą nuodijantys sukčiai prikiš rankas prie vasario 14 dieną prasidėsiančio kriketo pasaulio čempionato.

„Jie elgiasi tarsi pedofilai, kai mėgina suvilioti žaidėjus savo tikslams“, – sakė R.Flanaganas.

Per pastaruosius metus kriketą siūbavo nemažai kontroversijų. Pakistano žaidėjai Salmanas Buttas, Mohammada Asifas ir Mohammadas Amiras buvo pripažinti kaltais dėl korupcijos, o vėliau ir nuteisti kalėti. Buvęs Bangladešo rinktinės kapitonas Mohammadas Ashrafulas praėjusį birželį dėl rungtynių klastojimo buvo pašalintas iš sporto aštuoneriems metams.

„Mes pasitikime sportininkais, bet savo darbe dažnai sutinkame supuvusius žmones, kriminalinius nusikaltėlius, kurie daro viską, kad susisiektų su žaidėjais ir galėtų daryti įtaką jų žaidimui“, – pasakojo R.Flanaganas.

Lietuvoje garsiausiai kalbama apie suklastotus futbolo mačus. Praėjusiame Lietuvos futbolo A lygos sezone LFF teko nubausti nemažai žaidėjų, taip pat ir klubų atstovus. 2015 metais LFF žada dar aršesnę kovą su sukčiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.