EUROLYGA 2023

Valstybės atkūrimo dieną Lazdijuose vėl papuošė žirgai

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos šventė Lazdijuose jau vienuoliktą kartą po šv.Mišių bažnyčioje ir minėjimo Nepriklausomybės aikštėje bei kultūros centre vidurdienį persikėlė į miesto pakraštyje įsikūrusi hipodromą.

Renginio akimirka.<br>A.Liaukaus nuotr.
Renginio akimirka.<br>A.Liaukaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Feb 16, 2015, 8:31 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:13 AM

Čia pasižiūrėti tarptautinių ristūnų žirgų varžybų, pasižvalgyti po tautodailininkų ir amatininkų mugę, pasivaišinti, nupirkti lauktuvių didžiausią riestainį ir kitų skanumynų, susitikti pažįstamų ir drauge sušilti prie didžiulio laužo susirinko keli tūkstančiai žiūrovų ne tik iš Lazdijų rajono, bet ir visos Dzūkijos, o nemažai ir gerokai iš toliau.

„Minėdami mums visiems tokią brangią šventę, džiaugiamės galėdami pasigrožėti žirgais. Visos lietuvių kovos ir pergalės nuo seniausių laikų siejamos su jais.

Vėl matysime pačius eikliausius žirgus ir profesionaliausius vadeliotojus, kurie prieš savaitę lenktyniavo Sartuose, o dabar stengsis pakartoti pergales ar atsirevanšuoti už pralaimėjimus“, -- varžybų „Lazdijai 2015“ atidaryme kalbėjo respublikinės lenktyninių žirgų lygos atstovas Aloyzas Jaciunskas.

Ir jo žodžiai išsipildė jau pirmajame stipriausiame važiavime dėl Lazdijų rajono mero Artūro Margelio taurės ir 600 eurų piniginio prizo.

Tik akimirką finiše aplenkęs „Didžiojo prizo“ Sartuose laimėtojus varėniškį Eimantą Klebauską su Ladybird Va Bene, pirmas per 2 minutes 2,891 sekundės 1609 metrų trasą įveikė ukmergiškis Vigimantas Perednikas, vadeliojęs Torpedinį Katerį.

Jis teigė po labai prasto pasirodymo Sartuose net nesitikėjęs tokios sėkmės, bet padėjo geras oras ir bėgimo takas, kurį nudailino naktį spūstelėjęs šaltukas.

Antrajame važiavime ryškia persvara varžovus įveikė viešnia iš Latvijos Tatjana Martinsone su hipodromu tarsi skridusia Koman Sel pelniusios 500 eurų ir prizą „Kovotojams už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę“.

Visų prizų pavadinimai priminė kovas už Lietuvos nepriklausomybę.

Trečiajame važiavime pergalę šventęs varėniškis Stanislovas Kėrys su Pronto Ribb, po keliolikos minučių ketvirtame važiavime stojo į startą su savo ištikimuoju Sakalu, bet finiše mažiau nei puse sekundės nusileido Monikai Vinskutei, sėkmingai vadeliojusiai Griausmą.

Šiai ukmergiškei ir jos ristūnams Lazdijų hipodromas sėkmingas – užpernai ji čia šventė net dvi pergales.

Jauniausių 2012 metų gimimo žirgų važiavimą su Ūlos Tėkme laimėjo lazdijiškis Ernestas Juškauskas. Daugiausia – net septyni dalyviai stojo į startą paskutiniame šeštajame važiavime ir visus aplenkė varėnškis Saulius Mikulevičius su savo žirgu Beauty Boy.

Lazdijų hipodrome varžėsi 31 ristūnas iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Suomijos, Švedijos ir Kanados, o juos vadeliojo beveik dvi dešimtys patyrusių žirgininkų iš įvairių mūsų šalies miestų bei rajonų ir Latvijos.

„Mūsų varžybas jau vadina mažaisiais Sartais, bet po trejų metų norėtume nebenusileisti ir didiesiems.

Juk mūsų krašte žirgininkystė labai populiari. O šiame hipodrome varžybos buvo pradėtos organizuoti 1960 metais, kai jis priklausė Kirsnos kolūkiui.

Po ilgokos pertraukos jos buvo atgaivintos 2004 metais. Prieš porą metų pavyko hipodromą atnaujinti už daugiau kaip keturis milijonus litų, gavus Europos Sąjungos fondų paramą ir pridėjus lėšų iš savivaldybės biudžeto“, – pasakojo meras A.Margelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.