EUROLYGA 2023

Brangiausia bokso kova istorijoje: kiek susišluos laimėtojas?

Gegužės 2-ąją įvyks didžiausia kada nors atlyginimo diena profesionalų sporte. Du pusiau vidutinio svorio kategorijos bokso gigantai Floydas Mayweatheris ir Manny Pacquiao per vakarą išsidalins mažiausiai 200 milijonų JAV dolerių – t.y. 176,88 mln. eurų.

Gegužės 2-ąją įvyksiantis F.Mayweatherio ir M.Pacquaio mūšis – brangiausias bokso istorijoje.<br>AP nuotr.
Gegužės 2-ąją įvyksiantis F.Mayweatherio ir M.Pacquaio mūšis – brangiausias bokso istorijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2015, 9:09 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:56 AM

CNN praneša, kad į F.Mayweatherio banko sąskaitą sukapsės bent 120 milijonų dolerių. M.Pacquiao pasieks 80 milijonų – boksininkai sudarė dėl pinigų paskirstymo santykiu 60/40.

37-erių F.Mayweatheris yra daugiausia uždirbantis sportininkas pasaulyje ir laimėjęs visas 47 dvikovas. Jo mūšis su 36-erių filipiniečiu M.Pacquiao tituluojamas amžiaus bokso dvikova.

Ne veltui prie derybų stalo boksininkų atstovai sėdėjo bent penkerius metus.

Prognozuojama, kad F.Mayweatherio ir M.Pacquiao dvikovos transliaciją iš Las Vegaso stebės 3-4 milijonai kabelinės vartotojų. Tai – beveik dvigubai daugiau nuo žiūrimiausios visų laikų kovos tarp F.Mayweatherio ir Oscaro De La Hoyos 2007 metais (2,5 mln.).

Kabelinės televizijos HBO ir „Showtime“ už transliaciją žiūrovų ketina prašyti nuo 95 JAV dolerių. Jei dvikovą stebės mažiausiai 3,25 mln. vartotojų, televizijos gaus per 300 mln. dolerių pajamų.

Iš jų 150 milijonų atiteks boksininkams.

„MGM Grand“ arenoje Las Vegase bokso dvikovą gali stebėti apie 17 tūkstančių žiūrovų, todėl iš bilietų pardavimo tikimasi uždirbti daugiau nei 40 milijonų.

CNBC skelbia, kad vidutinė bilieto kaina į populiarųjį amerikietiškojo futbolo reginį „Super Bowl“ siekė 10,466 tūkst. JAV dolerio.

Kol kas panašu, kad F.Mayweatherio ir M.Pacquiao kova viršija ir šį rodiklį – vidutinė bilieto kaina siekė 10,506 tūkst.

Pridėjus transliacijų teises tarptautinėms televizijoms, už epizodų pakartojimus gaunamus pinigus, reklamą ir rėmėjus, dvikovos suma gali peršokti 400 milijonų dolerių.

Maždaug pusė sumos pasieks boksininkus, o kita pusė – televizijos operatorius ir prodiuserius.

Iki šiol brangiausia visų laikų bokso kova įvyko 2013 metais. Tuomet F.Mayweatheris kovėsi su Sauliu Alvarezu. Pajamos už grumtynes siekė 150 milijonų dolerių.

F.Mayweatherio ir O.De La Hoyos dvikova 2007 metais atnešė 136 milijonus pajamų, o kita pelningiausiųjų sąraše – jau sunkiasvorių bokso galiūnų dvikova tarp Mike‘o Tysono ir Lennoxo Lewiso (2002 m., 112 mln.).

Kuo ilgiau ringe išsilaikys sportininkai, tuo pajamos bus didesnės. Pastaruoju metu nei F.Mayweatheris, nei M.Pacquiao nepribaigė savo priešininkų nokautu, todėl labai realu, kad judviejų kova truks visus 12 raundų. Televizijoms tai leis išlaikyti žiūrovus maksimalų transliacijos laiką.

Ne veltui F.Mayweatherio pravardė – „Money“. Gegužės 2-ąją po Las Vegaso bokso ringu slėpsis tikras lobis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.