EUROLYGA 2023

Šeštadienį prasidės Lietuvos rankinio lygų finalai

Kauno „Acme-Žalgirio“ moterys ir Klaipėdos „Dragūno“ vyrai šį sezoną atrodo gerokai stipresni negu kitos Lietuvos rankinio komandos. Kaunietės ir klaipėdiečiai prieš porą mėnesių tapo šalies taurių laimėtojais, po to – pirmenybių reguliariojo sezono nugalėtojais. Tačiau pranašumą reikės įrodyti dar kartą – per šį savaitgalį prasidėsiančias Lietuvos čempionato finalo serijas.

Tiek moterų, tiek vyrų finale bus žaidžiama iki trijų pergalių, o pirmosios rungtynės įvyks šeštadienį.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Tiek moterų, tiek vyrų finale bus žaidžiama iki trijų pergalių, o pirmosios rungtynės įvyks šeštadienį.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

May 8, 2015, 3:31 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:38 PM

Finale „Žalgiriui“ iššūkį mes „Garliava-Cascada“, „Dragūnui – Alytaus „Almeida-Stronglasas“. Tiek moterų, tiek vyrų finale bus žaidžiama iki trijų pergalių, o pirmosios rungtynės įvyks šeštadienį.

Klaipėdiečiai siekia šešto titulo

Kiti Lietuvos vyrų klubai „Dragūno“ šešėlyje priversti tūnoti jau šeštą sezoną. 2010 metais Klaipėdos ekipa po dviejų dešimtmečių pertraukos sugrąžino šalies čempionės vardą į uostamiestį ir nuo tada niekam jo neatiduoda. Maža to, klaipėdiečiai per auksinius sezonus finalo serijose nepralaimėjo nė vienerių rungtynių.

„Dragūnas“ yra ir šįmečio finalo favoritas. Klaipėdos rankininkai dar gruodžio mėnesį patyrė vienintelę nesėkmę Lietuvos lygoje, bet vėliau nė sykio neišklydo iš pergalių kelio. Per 18 rungtynių 34 taškus surinkęs „Dragūnas“ įtikinamai laimėjo reguliarųjį sezoną ir paskui nesunkiai pranoko ketvirtfinalio bei pusfinalio varžovus.

Nacionalinėse varžybose (pridėjus šalies taurės turnyrą) „Dragūnas“ iškovojo 17 pergalių iš eilės. Vienintelė šį sezoną klaipėdiečius įveikusi Lietuvos komanda yra „Almeida“. Tradiciškai kieta ir kibia gynyba pasižymintys alytiškiai per Klaipėdoje vykusių rungtynių antrąjį kėlinį sugebėjo primesti savo stilių ir nugalėjo čempionus 19:17 (8:12). Tačiau antrajame rate Dzūkijos sostinėje rungtynių scenarijų jau rašė „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas, kurio auklėtiniai pasiekė įtikinamą revanšą 29:21 (13:10).

Šalies čempionato finale „Dragūnas“ ir „Almeida“ susitinka antrą kartą. Užpernai klaipėdiečiai šių ekipų dvikovą laimėjo 3:0. Pernai alytiškiai Lietuvos lygoje finišavo treti.

Šeštadienį prasidės ir mačas dėl bronzos. Jame iki dviejų pergalių kovos praėjusių metų vicečempionė Vilniaus „Šviesa“ ir „Vilnius“.

Per sezoną kluptelėjo tik kartą

„Žalgirio“ pranašumas prieš visas varžoves moterų lygoje buvo toks pat didelis, kaip „Dragūno“ vyrų turnyre.

Žalgirietės per visas pirmenybes patyrė tik vieną nesėkmę – labai rezultatyvioje dvikovoje išvykoje nusileido „Garliavai“ 44:47. Lietuvos rankinio federacijos prezidento Antano Skarbaliaus treniruojama Kauno komanda per 22 rungtynes surinko 42 taškus, o pusfinalio serijoje dukart sutriuškino Vilniaus „Šviesą-Eglę“.

Garliavos ekipos kelias į finalą buvo vingiuotas. Nors vienintelė nugalėjo favorites, „Garliava“ reguliariajame sezone užėmė tik trečiąją vietą (surinko 32 taškus) ir pusfinalyje neturėjo aikštės pranašumo. Ši nepalanki aplinkybė nesutrukdė pusfinalio serijoje nugalėti Vilniaus „Eastcon“ rankininkes.

„Žalgiris“ ir „Garliava“ finale jau kovojo 2012 metais. Tąkart stipresnė buvo Garliavos komanda, laimėjusi seriją 3:2 ir vienintelį kartą iškovojusi aukso medalius.

Paskui iš garliaviečių estafetę perėmė žalgirietės. Jos tapo čempionėmis 2013 ir 2014 metais (abu kartus finale pranoko „Eastcon“ komandą). Tuo tarpu „Garliava“ ir užpernai, ir pernai tenkinosi bronzos medaliais.

Šiais metais dėl bronzos medalių kovos dvi Vilniaus komandos „Eastcon“ ir „Šviesa-Eglė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.