EUROLYGA 2023

Siūloma atletams rentą mokėti nelaukiant jų karjeros pabaigos

Vidaus reikalų ministerija (VRM)

VRM siūlo, kad iki mirties periodinė išmoka kas mėnesį būtų mokama olimpinių žaidynių 1-3 vietos laimėtojams.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
VRM siūlo, kad iki mirties periodinė išmoka kas mėnesį būtų mokama olimpinių žaidynių 1-3 vietos laimėtojams.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 12, 2015, 2:24 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:06 AM

Taip pat siūloma, kad sportininkams už laimėjimus mokama periodinė išmoka būtų diferencijuojama – jos dydis ir mokėjimo trukmė priklausytų nuo iškovoto laimėjimo svarbos. Pagal siūlymą, šios išmokos mokėjimas nebūtų siejamas su Lietuvos pilietybės netekimu.

Šiuo metu nusipelnę sportininkai turi teisę į fiksuoto dydžio rentą, kuri mokama tik sportininkui pabaigus karjerą. Renta jam nemokama netekus Lietuvos pilietybės.

VRM siūlo, kad iki mirties periodinė išmoka kas mėnesį būtų mokama olimpinių žaidynių 1-3 vietos laimėtojams, Europos čempionato, žaidynių, parolimpinių ar kurčiųjų žaidynių čempionams. Už kitus laimėjimus išmokos būtų mokamos nuo vienerių iki ketverių metų.

Didžiausia galima tokia išmoka būtų 1016 eurų, mažiausia – 113 eurų per mėnesį.

Be to, siūloma plėsti sportininkų ratą, kuriems mokamos stipendijos ruošiant juos tarptautinėms sporto varžyboms. Šiuo metu teisę į tokią išmoką turi olimpinių ir parolimpinių sporto šakų didelio meistriškumo sportininkai, VRM siūlo jas mokėti ir perspektyviems jaunuoliams.

Taip pat ministerija siūlo nustatyti, kad ikimokyklinukams ir priešmokyklinukams būtų privaloma ne mažesnė kaip dviejų valandų per dieną aktyvi fizinė veikla. Šiuo metu jiems privaloma viena aktyvios veiklos valanda.

Pradinėse, pagrindinėse ir vidurinėse ugdymo programose būtų privalomos ne mažiau kaip trys kūno kultūros pamokos per savaitę. Pradinukai šiuo metu sportuoja tris valandas per savaitę, 6 – 10 klasių mokiniai – dvi valandas, o 11-12 klasių mokiniai – nuo 2 iki 4 valandų, priklausomai nuo pasirinkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.